Antalya'da Çarşamba gününden itibaren etkili olan şiddetli yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Fırtına, kent merkezinin yanı sıra Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili olurken, fırtına nedeniyle pek çok yerde ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi ve tabelalar uçtu. Yağış nedeniyle evler ve yollar su altında kalmasına neden oldu. Sürücüler ve yurttaşlar zor anlar yaşadı. Hortum ve fırtına nedeniyle biri çocuk 2 kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi yaralandı. Kaybolan Buse Acar’ı arama çalışmaları ise devam ediyor.

5 KİŞİ YARALANDI

Kumluca ilçesinde ikinci kez meydana gelen hortum ise seralar ve tarım arazilerine zarar verdi. Salur Mahallesi’nde etkili olan hortumda Suriyeli 3’ü çocuk 5 kişi yaralandı. Kumluca Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi. Şiddetli yağış nedeniyle Konyaaltı ilçesindeki Boğaçayı Deresi taşarken, Çakırlar mevkiindeki köprü, suların üzerinden aşması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Finike ilçesi Hasyurt Mahallesi'nde de hortum bir seraya zarar verdiği bildirildi. Antalya'nın Kemer ilçesindeki hortumda, bulunduğu aracın dereye sürüklenmesiyle kaybolan Buse Acar'ı arama çalışmaları ise devam ediyor. Çalışmalar şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle güçlüklü sürdürülüyor. 

Tarım Sigortaları Havuz İşletme A.Ş. (TARSİM) ise Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde hortum nedeniyle hasarların oluştuğu tarım alanlarında zarar tespit çalışması yaptı. TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, "Önceki günden itibaren TARSİM'e 500 civarında sera, 400 civarında da açık alanda hasar ihbarı geldi. Bu sayının toplamda bin 500'e kadar çıkmasını tahmin ediyoruz” diye konuştu. (MA)