Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kağıtlı Mahallesi’nde 18 Temmuz’da bir aile fertleri arasında arazi ve inşa edilen ev anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Hamdiye Şık (61) ve oğlu Kadri Karaarslan (26) yaşamını yitirdi, Murat Karaarslan, Mehmet ve eşi Bahar Karaarslan yaralandı. Yaralıların tedavileri Dicle Üniversitesi Hastaneleri’nde devam ederken, Korucubaşı Mahmut, çocukları korucu Serdar ve Sidar ile Zafer, Mazlum ve Enes Karaarslan ve Hamdiye Şık’ın yaralanan çocuğu Murat Karaarslan ise gözaltında tutuluyor. 

İHD’YE BAŞVURU

Gözaltına alınanların ifade işlemleri devam ederken, Hamdiye Şık'ın çocukları Dilek ve Sevinç Karaarslan, İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvurarak hukuki yardım talebinde bulundu.

‘OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Başvuruyu twitter hesabında paylaşan İHD Diyarbakır Şubesi, şu açıklamayı yaptı: “Başvuruda bulunan aile bireyleri; olayın faili olan babalarının olaydan önce ve sonrasında Karakol ve Devlet yetkilileri ile olan ilişkisini sürekli dile getirdiğini ve fotoğraflarını paylaştığını, olayın şüphelisi olan 2 oğlunun korucu olduğunu beyan ederek olayın etkili ve tarafsız soruşturulacağına ilişkin kaygılarını beyan etmişlerdir. Başvuruda bulunan aile bireyleri; olayın şüphelilerinin korucu olması, olayın sorumlusu olarak gördükleri Hamdiye Şık'ın eski eşinin ilişki ağlarının soruşturmanın etkili ve tarafsız yürütüleceğine ilişkin kaygılarına neden olduğunu ve bu konuda destek talep ettiklerinin beyan etmişlerdir. İHD Kadın ve Hukuk Komisyonları olarak; etkili ve tarafsız bir soruşturma ve kovuşturma yapılması, olayın aydınlatılması için hukuki sürecin takipçisi olacağız.”