Bingöl’ün merkez Ulubağ Mahallesi'nde 31 Ocak tarihinde Merve A. (18) adındaki kadın günlük kiralanan pansiyonda şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. İntihar ettiği ileri sürülen Merve’nin cenazesi otopsi işlemlerinin ardından merkeze bağlı Kuşburnu köyünde defnedilmişti.

Merve’nin yaşamını yitirişine ilişkin; intihar olup olmadığı, kiraladığı apart dairede iddia edilen uzman çavuşla kalıp kalmadığı gibi bir çok soru yanıtlanmayı bekliyor. Konuya dair ismini vermek istemeyen ailenin yakını yurttaş olay günü yaşananları anlatarak, ailenin telefonla Merve’ye ulaşamayınca polisi arayarak kayıp ilanı verdiğini fakat pansiyona giriş yapan Merve’nin bilgilerinin emniyet kayıtlarına düşmüş olmasına rağmen aileyi bilgilendirmediğini ayrıca Merve’nin evden ayrıldığı gün saat 17.30’da halasını arayarak bir uzman çavuşla kaçtığını ve Manisa’ya gideceğini söylediğini iddia etti.

'MERVE'NİN HALASINI ARADIĞI İDDİASI'

Aileye yakın olan ve ismini vermek istemeyen bir yurttaş olaya dair bilgi vererek, “Merve ve ailesi Solhan ilçesine bağlı Kuşburnu köyünde yaşıyorlar.  Merve’nin ablasının eşi geçtiğimiz haftalarda evi yakmış ve bu olayda ablası ve iki çocuğu yaralanmış. Bu nedenle Merve 13 gündür Bingöl merkezde ablasının yanındaymış. Hatta Merve ablasının ayrıca diyaliz hastası olması nedeniyle daha önce yanında kalması istenerek okuldan alınmış. Merve evden saat 13’te arkadaşına gideceğini söyleyerek ayrılıyor. Evden günlük küçük bir çanta takarak çıktığı görülüyor. Ablası ardından saat 15’te arayarak nerede olduğunu soruyor. Merve de henüz arkadaşında olduğunu ve birazdan çıkacağını söylüyor. Ablası saat 16’da yeniden aradığında ise Merve telefonlarını meşgule alıyor ve sonra ise telefonu kapatıyor. Ablası bunun üzerine Merve’nin gittiği arkadaşını arıyor. Arkadaşı ise Merve’nin saat 15.30’da evden ayrıldığını ve yanında bulunan sırt çantasında hijyen malzemelerinin olduğunu söylüyor. Ablası Merve’nin evden çıkmadan önce hazırladığı çantayı dışarıya çöplerin bulunduğu alana bıraktığını ve ardından arkadaşına gideceğini söyleyip evden ayrıldığını düşünüyor” diye kaydetti.

'POLİS KAYIP BAŞVURUSUYLA İLGİLENMEMİŞ'

Ailenin yakını devamında şu bilgileri verdi: “Merve saat 17 buçuk gibi halasını arayarak, ‘ben bir uzman çavuş ile kaçtım. Manisa’ya gidiyorum. Beni aramayın’ diyor. Ailenin Merve’nin uzman çavuş ile görüştüğüne ilişkin bir bilgileri yok.  Merve Bingöl merkezde bulunan bir pansiyona gidiyor. Günlük kiralanan bir odaya kendi ismiyle giriş yapıyor. Merve’nin ablası kardeşine ulaşamayınca polise kayıp ilanı veriyor. Pansiyonlara, otellere giriş yapanların bilgilerinin emniyet ile paylaşıldığı biliniyor ancak polis Merve’nin pansiyonda olduğu bilgisini paylaşmıyor. Hatta polis aileye, ‘Kızınız reşit. Yerini bilsek de bir şey yapamayız. Kayıp ilanınızın bizde hükmü yok. Nerede olduğunu bilsek de bu bilgiyi size veremeyiz’ diyor.  Ertesi gün Merve’nin kaldığı pansiyon odasının günlük temizlik saati geldiğinde ise Merve kapının arkasında bulunan askıda ayağı yere basar halde asılı bulunuyor.”

'SORUŞTURMADA GELİŞME YOK'

Merve’nin yaşamını yitirmesinden bu yana olaya dair herhangi bir gelişme yaşanmadı. Kaçtığı iddia edilen uzman çavuşla ilgili ise bir bilgiye ulaşılamadı.

jinnews Haber Ajansı-Bingöl