İzmir’de Menemen Atatürk Anadolu Lisesi'nin taşınmak istenmesine karşı aileler, okulun önünde eylem yaptı. "Menemen Lisesi'nin taşınmasını istemiyoruz" yazılı pankart açılan eylem basın metnini Okul Aile Birliği Başkanı Serkan Akkoç okudu.

Bölge halkının tüm itirazlarına rağmen  okulun 29 Ocak 2021 tarihine kadar boşaltılması kararının verildiğini söyleyen Akkoç, öğrencilerin otobüs ve toplu taşımanın olmadığı bir okula yönlendirildiklerini belirtti. Öğrencilerin can güvenliğinin olmadan bu yolu kat etmek zorunda bırakıldıklarını vurgulayan Akkoç ayrıca pandemi sürecinde ekonomik olarak zor durumda olan ailelerin aylık en az 300-400 TL gibi servis ücreti ödemek zorunda kalacağını da sözlerine ekledi.

‘NİTELİKLİ EĞİTİM HAKINA ELLERİNDEN ALINIYOR         ‘                  

Menemen Atatürk Anadolu Lisesi'nde okuyan bin 258 öğrencinin her türlü imkandan yararlandığını belirten Akkoç, öğrencilerin atıl bir durumda olan Gazi İmam Hatip Kız Meslek Lisesi’ ne taşınmak  istenmesine tepki gösterdi. Öğrencilerin tercih haklarını kullanarak bu okulu seçtiklerini ve taşınma kararıyla öğrencilerin nitelikli eğitim alma haklarının ellerinden alındığını dile getiren Akkoç, "Şayet öğrencilerimize yönelik bu sürgün kararı gerçekleşirse, 38 şubesi olan okulumuz 18 şubeli bir okula sığmayacağı için ikili eğitime geçmek zorunda bırakılacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün ön gördüğü ikili eğitimde sabah 08.00’dan akşam 20.30’a kadar eğitim sürecektir" dedi.

‘YASAL HAKLARIMIZLA İTİRAZ EDECEĞİZ’

Taşınmak istenilen okulda bu koşullarda yapılacak olan eğitimin çocuklara faydalı olmayacağını belirten Akkoç, velilerin okulun taşınmasını istemediklerini dile getirdi. Akkoç, son olarak  bin 258 öğrenci velisi adına  idari mahkemeye müracaat ederek yasal haklarını arayacaklarını ifade etti.