Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Dibek (Dêrxus) ve Arıklı (Huseynik) ve Karahasan mahalleleri ve bazı mezralarda dün sabah başlatılan askeri operasyon devam ediyor. Mahalle ve mezraların çevresi ile stratejik noktalara askeri birlikler ve zırhlı araçlar konumlandırıldığı belirtildi. Yoğun helikopter trafiği ile birlikte bölgenin üzerinde Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ve İnsansız Hava Araçlarının (İHA) gezdiği kaydedildi. SİHA ve İHA’ların yanı sıra bölgedeki mahalle ve mezraların üzerinde sürekli askerlerce drone kameraları uçurulduğu bildirildi. 

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Mahalle giriş ve çıkışlarına hala izin verilmezken, dünkü ev baskınlarında gözaltına alınan Dibek Mahallesi’nden Eyüp Özkan, Karahasan Mahallesi’ne bağlı Eminoğlu mezrasından çoban Berat Alageyik (18) ile birlikte 3 kişinin, Lice Jandarma Karakolu’nda tutulduğu belirtildi. Dibek Mahallesi’nde gözaltına alınan Diyar Sulucan’ın ise gece saatlerinde serbest bırakıldığı kaydedildi. 

OPERASYON SÜRÜYOR

Mahalle ve mezraları kapsayan askeri operasyon sürerken, bölgedeki kaynaklar, dün çıkan çatışmada 2 PKK'linin yaşamını yitirdiğini iddia etti.  

HDP BÖLGEYE HEYET GÖNDERDİ

Askeri operasyonunun ikinci gününde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ile partinin il ve ilçe yöneticileri, Lice ilçesine gitti. HDP heyetinin, operasyon bölgesindeki ev baskınları, yurttaşların darp edilmesi ve yaşanan hak ihlallerine ilişkin mahalle ve mezraların sakinleriyle görüşmesi bekleniyor.