Sağlık Bakanlığı'nın 1 Ocak gününe ilişkin açıkladığı koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 158 bin 103 testten 12 bin 203'ü pozitif çıktı. Hasta sayısı 1908, iyileşen hasta sayısı ise 14 bin 110 olarak açıklandı. Virüs nedeniyle 212 kişi daha yaşamını yitirirken, toplam can kaybı 21 bin 93'e ulaştı.

Salgın boyunca yapılan toplam test sayısı 24 milyon 662 bin 670, toplam vaka sayısı 2 milyon 220 bin 855, iyileşen toplam hasta sayısı 2 milyon 114 bin 760'a yükseldi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Ocak 2020 tarihine ilişkin verileri şöyle değerlendirdi: "Bugün tespit edilen 1.908 hastamız var. Aktif vaka sayısı, ağır hasta sayısı düşmeye devam ediyor. Kayıplarımızda düşme eğilimi başladı. Ağır hasta sayısındaki azalışa bağlı olarak kayıplarımız azalacak. Salgının yıkıcı etkisinin azalacağına inanıyorum."

15 KİŞİDE MUTASYON VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde İngiltere'den Türkiye'ye giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüsün tespit edildiğini ve karantinaya alındıklarını açıkladı. Bakan Koca, "İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur" dedi.

Koca, şu bilgileri verdi:"İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır. İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır.Ülke çapında yapılan taramalarda İngiltere'den giriş yapan kişiler dışında mutasyonlu virüsün tespit edilmediğini açıklayan Bakan Koca, "İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur" dedi.