Koronavirüs salgınının Türkiye’deki merkezi haline gelen İstanbul’da hastane önlerinde test sıraları haberlere yansırken test sayısında artışı sağlayacaklarını açıklayan bakanlığın Koronavirüs test ihalesini Menzil tarikatına yakın Ferhat Danışman’a verdiği ortaya çıktı.

Bakanlık, İstanbul’da yedi büyük kamu hastanesinde altı ay boyunca Kovid-19 PCR testi yapılması için milyonlarca lira karşılığı iki şirketle anlaştı.

Bakanlığın anlaştığı şirketlerden birinin sahibi ise Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Ferhat Danışman. Danışman aynı zamanda Menzil Cemaati’ne ait olduğu bilinen Emsey Hastanesi’nin üst düzey yöneticiliğini yapıyor.

144 MİLYON LİRALIK SÖZLEŞME

Kamu İhale Kununu’nun ‘pazarlık’ usulüne izin veren 21/b maddesi uyarınca yapılan ihale sonucunda, yedi büyük kamu hastanesinde testlerin 1 Ocak-30 Haziran tarihlerini kapsayan altı ay boyunca 144 milyon TL’ye Techno Health Laboratuar ile Gen Era Diagnostik Sağlık Hizmetleri Şirketi’ne yaptırılması yönünde sözleşme imzalandı. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, milyonlarca liralık ihalenin verildiği iki şirketten biri olan Techno Health Laboratuar Şirketi’nin sahibi Ferhat Danışman.

FERHAT DANIŞMAN KİMDİR?

Danışman, Menzil’e ait olduğu bilinen Emsey Hastanesi’nde de Mali Hizmetler Koordinatörü olarak görev yapıyor. Ayrıca Danışman, yolsuzluk ve israf iddiaları ile tartışmaların odağında yer alan Kızılay’dan da 2019 yılında 713 milyon 520 bin TL’lik ihale almasıyla gündeme geldi. Kızılay’dan aldığı milyonlarca liralık ihaleyi BirGün’ün gündeme getirmesinin ardından kapattığı sosyal medya hesabında, Menzil Cemaati’ne olan yakınlığını gizlemeyen Danışman, “Menzil’de içilen çorba kişinin midesinden 100 yıl çıkmaz” ifadelerinin yer aldığı bir fotoğraf paylaşmıştı.

Öte yandan geçtiğimiz gün Meclis’te HDP’nin aşıların tamamının ücretsiz yapılması önergesi AKP ve MHP’li vekiller tarafından reddedilmişti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA MENZİL CEMAATİ TARTIŞMALARI

Ayrıca yer yer haberlerde Sağlık Bakanlığı’nda Menzilcilerin örgütlendiği Türkiye’de ara ara gündeme gelmeye de devam ediyor. Bakan Fahrettin Koca bu iddiaları tam olarak yalanlamasada “bakanlıkta her hangi bir yapıya izin vermeyeceğiz” demişti.