İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yaşayan Ümran Güler, 23 Ağustos’ta rahatsızlanması üzerine annesini Esenyurt Devlet Hastanesi’ne götürerek PCR testi yaptırdı. Testin ardından eve dönen Güler ve annesi, gece saatlerinden E-Nabız sisteminden sonucun pozitif çıktığını öğrendi. Bunun üzerine evlerine gelen filyasyon ekiplerinin aileye tarihi geçmiş ilaç verdiği belirtildi.

TARİHİ GEÇMİŞ İLAÇ VERİLDİ

Güler, 24 Ağustos’ta gün için eve gelen filyasyon ekiplerinin annesinin yanı sıra kendisi ve eşine de ilaç verdiklerini söyleyerek, “Ben de daha önce evde bulunan kişiler kullanmıyordu diye biliyorum, yeni mi başladı diye sordum. ‘Evet siz de kullanacaksınız’ dediler. Getirdikleri ilaçların üzerindeki son kullanma tarihinin yazıldığı etiket dikkatimi çekti. Gün yazmıyordu. Sadece 12. 2022 diye yazıyordu. Sonra ben de etiketi kaldırdım. Altında son kullanma tarihinin 23.07.2021 yazdığını gördüm” diye anlattı.

İLAÇLARI KULLANMADILAR

Bunun üzerine aradığı Aile Hekimliği’nin, ilaçların yılın ilk çeyreğinde üretildiği için o süreç içerisinde tüketilecek diye bir tarih yazıldığını, Sağlık Bakanlığı’nın konuya ilişkin açıklama yaptığını ve bakanlığın son kullanma tarihini uzatma yetkisine sahip olduğunu söylediğini aktararak, “Ben de öyle şey mi olur, tarihi geçmişse geçmiştir, kullanılamaz dedim. Onlar da sorun olmadığını kullanabileceğimizi söyledi ama ben güvenemedim. Bu yüzden ilaçları kullanmadık. Dolapta duruyor” diye konuştu.