Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi üyeleri, 1 Mayıs Dünya Emek ve Mücadele Günü’nü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptıkları açıklamayla kutladı. Açıklamaya bazı sivil toplum örgütü, siyasi parti ve sendika temsilcilerinin yanı sıra hastaneye gelen yurttaşlar da katıldı. 

Açıklamada SES üyelerin taşıdığı pankart ve dövizler dikkat çekti. "Salgında, 1 Mayıs'ta ön saflarda mücadeledeyiz" pankartı açan sağlık emekçileri, ellerinde "Korona kapitalizm, aşı sosyalizmdir. Artık dağılın" dövizi taşıdı.

Sık sık "Bijî Yek Gulan", "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atıldığı kutlamada açıklamayı SES Bakırköy Şube Eşbaşkanı Nezahat Altınsoy Özen yaptı.

1 Mayıs'ı olağanüstü koşullarda karşıladıklarını dile getiren Özen, işçi ve emekçilerin talep ve mücadelelerini büyütmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık başta olmak üzere, eğitim, barınma gibi toplumun en temel ihtiyaçlarının kar güdüsüyle sermayeye açmanın “toplumsal cinayet” anlamına geldiğini söyleyen Özen, "Tüm yaldızlar döküldü, tüm yalanlar açığa çıktı. Ekonominin çarkları dönmek zorundaydı. Bunun için işçiler kendilerini feda etmeli, ekonomileri ayakta tutmalıydı. Bunun için sermayeye milyarlar akıtılırken, işçilere açlıktan ya da çalışırken hastalanarak ölmek dayatıldı" dedi.

Sağlık emekçilerinin taleplerini sıraladığı açıklama alkış ve sloganlar eşliğinde son buldu.(İstanbul/MA)