Komiserlerine destek olmak için adliyeye gelen Mali Şubede görevli 16 polis, amirleri H.E ile birlikte, savcının tutuklama talebi üzerine savcının odasını bastı.

İddiaya göre bazı polisler ve Şube Müdürlerinden H.E’nin savcının odasına girdiği, bazı polislerin, “HTS kaydından başka bir delil olmadan bir arkadaşımızı tutukluyorsunuz, siz de Pelikancılar gibi mi oldunuz, bize kumpas kuruyorsunuz” diyerek savcıya tepki gösterdiği öğrenildi.

Bunun üzerine savcı Başsavcıyı, Başsavcı da İl Emniyet Müdürünü aradı. Emniyet Müdürü’nün de 16 polisle ilgili işlem yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

Savcı ve hakimin 16 polis ile ilgili adli işlem yapacağının duyulması üzerine polislerin hızla Çağlayan Adliyesi’nden uzaklaşarak şubeye gittiği ancak kimliklerinin kamera kayıtlarıyla tespit edildiği de ortaya çıktı.

Haklarında işlem yapılan ve açığa alındığı öğrenilen 16 polisin Vatan Emniyet’e gelmesi sonrasında Mali Şubede görevli çoğunluğu Ulusal Suçları Araştırma Büro Amirliği personelinden oluşan 70’e yakın polisin de Vatan Emniyette, “Pelikan hesap verecek” diye bağırdığı iddia edildi.

Mali Şube Ulusal Suçları Araştırma Büro Amirliği’nde görevli emniyet personelinin biri hariç tamamının Birim Amiri H.E ile birlikte başka yerlere tayin edildiği öğrenildi.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz