Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları ve milletvekillerine karşı 4 Kasım 2016’da yürütülen gözaltı operasyonlarında tutuklanan Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, tutuklu kaldığı 5 yılın ardından Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kitlesel katılımla karşılandı.

KAR YAĞIŞINA RAĞMEN BİNLER TOPLANDI

Karşılama öncesi Şakîtan Köprüsü yol boyu jandarmalar, çarşı merkezi ise polis tarafından ablukaya alındı. Zeydan ve beraberindeki yurttaşlar, çarşı merkezinde binlerce yurttaş tarafından “Abdullah Zeydan onurumuzdur” sloganları eşliğinde coşkuyla karşılandı. Kar yağışına aldırış etmeyen binlerce kişi, HDP Yüksekova İlçe Örgütü’nün bulunduğu sokağa doğru, parti bayrakları ve “ HDP halktır halk burada”, “Yaşasın zindan direnişleri”, “Abdullah Zeydan onurumuzdur” ve “ Gever uyuma iradene sahip çık” sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

‘BAŞIMIZ DİMDİKTİR’

Parti binasının önünde halkla bir araya gelen Zeydan, soğuk hava ve yoğun kar yağışına rağmen coşkuyla karşılamaya katılan yurttaşların havanın rengini değiştirdiğini ifade etti. Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan selamlar getirdiğini söyleyen Zeydan, “Sayın Demirtaş’ın Gever halkına çok selamları vardı. Bizler her zaman siz değerli halkımızın bu coşkusu karşısında başımız dimdiktir. 5 yıldır cezaevinde esir bir durumdaydık. Bizler hırsızlık, gasp, katliam ve talan yapmadık.Sadece barış istekleri ve çağrıları yaptık ve halkımızın onurunu koruduk. Esir bulunduğumuz süre boyunca Hakkari ve Yüksekova halkının desteklerinin ve dualarının bizimle olduğunu biliyorduk. Her gökyüzüne baktığımızda halkımızın destekleri aklımıza geliyordu. Değil 5 yıl 5 bin yıl da tutuklu bulunsak halkımıza kurban olsun” ifadelerini kullandı.

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Halkların ortak mücadelesinin, cezaevlerindeki kapıların açılmasına ve barışın sağlanmasına vesile olacağını belirten Zeydan, konuşmasına şöyle devam etti: “Sürgünde ve cezaevinde tutuklu bulunan arkadaşlarımız derhal özgürlüğüne kavuşması için mücadele edeceğiz. Tüm Gever halkı tek bir ailedir ve bu aile bugün değil ve 40 yıl önce kuruldu. Halklımız arasında hiçbir farklılık yoktur. Halkımıza inancımız sonsuzdur, yürüttükleri mücadele tüm Türkiye ve Ortadoğu halklarının barışına vesile olacaktır” dedi.

‘ÖZGÜR VE ORTAK YAŞAMI KURACAĞIZ’

Halkın birçok zulüm ve baskı politikasıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren Zeydan, “Birçok baskı, imha ve inkar politikasına rağmen halkımız dimdik ayakta kaldı. Halkımızın birliği ve verdiği emekler, Türk ve Kürt halklarının barışına vesile olacağına inanıyoruz. El ele vererek tüm Türkiye coğrafyası ve topraklarında eşit, özgür ve ortak yaşamı kuracağız.”

Zeydan, daha sonra HDP ilçe binasında halkla bir araya geldi.(Hakkari/MA)