Mardin’de İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2019’da Derik Belediyesi’ne atanan kayyım tarafından göreve getirilen bürokratlar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yoksullar için ayrılan sosyal yardım fonunu kişisel seyahatleri kapsamında kullandı. İddiaya göre; kayyım Evren Çakır’ın bürokratları, 5 günlük il dışı seyahatleri gerçekleştirdi. Seyahate Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili H.G. ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili S.Ö. ve Derik 47 Spor Teknik Direktörü C.P. de katıldı. Batman ve çevre illerde 5 gün geçiren bürokratlar, binlerce lira harcama yaptı. Bürokratlar, ilçeye döndüklerinde ise giderleri belediyeye faturalandırmaya başladı.

HARCAMA GÖSTERDİLER

Bürokratlar, harcamaları hayatını kaybeden asker ve polis ailelerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerde alınan hediyeler adı altında faturalandırdı. Belediyenin Mali Hizmetler Müdür Vekili Y.G. tarafından hazırlanan harcama tablosunun, bir büro personeline verilip imzalanmak üzere kayyım Evren Çakır’ın imzasına sunulduğu belirtildi.

ÜSTÜ ÖRTÜLMEK İSTENİYOR

Yoksullar için ayrılan bütçenin bürokratların şahsi seyahatleri için kullanıldığının fark edilmesi üzerine belediyede tartışmaların yaşandığı öğrenildi. Olayın büyümesi üzerine haklarında soruşturma başlatılması endişesi yaşayan bazı personeller, olayın araştırılması için kayyım Evren Çakır'la görüştü. Konuya dair Çakır’a bilgi verilirken, AKP Derik ilçe yöneticileri de olaydan haberdar oldu. İlçede yaşanan tartışmalara rağmen sorumlular görevine devam ederken, belediyenin bu tür bir olayla anılmaması için olayın üstünün örtülmek istendiği belirtildi.

PAYLAŞIP SİLDİLER

Olaya dair görüştüğümüz bir belediye yetkilisi, kayyım Çakır’ın olayın farkında olduğunu ve dosyayı masasında beklettiğini söyledi. AKP’li yöneticilerin özellikle belediyenin bu olayla anılmaması için baskı yaptıklarını iddia eden belediye yetkilisi, yaşananların belediyede rahatsızlık yarattığını ifade etti. Konuya dair bir büro personelinin de sanal medya hesabından paylaşımlar yaptığını aktaran yetkili, söz konusu ismin kısa süre içinde paylaşımlarını sildiğini ifade etti.

Konuya dair ulaştığımız büro personeli ise, olaya dair bilgisinin olmadığını söylemekle yetindi.

MA / Ahmet Kanbal