Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Konak Mahallesi’nde Kurban Bayramı’nın birinci günü olan 21 Ağustos’ta İlçe Kaymakamı’nın evine arkadaşlarıyla birlikte şeker toplamaya giden 11 yaşındaki E.G., bahçesinde bulunan köpek tarafından ısırıldı. Sırtının sol tarafından yaralanan 6’ncı sınıf öğrencisi E.G., çevrede bulunan yurttaşlar tarafından köpekten kurtarılarak, İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tıbbi müdahalenin ardından E.G. aynı gün taburcu edildi.

KÖPEĞİN TASMASI BİLEREK Mİ AÇILDI?

Olaya ilişkin aynı gün beyanlarına başvurulan E.G.’nin yakınları ise, olay yerinde görevli olan polis veya polislerin bilerek köpeğin tasmasını açarak, çocukların üzerine saldığı şüphesiyle şikayetçi oldu. Yaklaşık 2 aydır şikayetlerine ilişkin herhangi herhangi bir geri dönüşün yapılmadığını aktaran E.G.’nin ailesi, olayın emniyet aşamasında kapatılacağı endişesini taşıdıklarını ve avukatlar aracılığıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

E.G.’NİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Sadece köpeğin çocuklarını ısırdığı ana ilişkin görüntülerin kendilerine izletildiğini ifade eden E.G.’nin ailesi ayrıca, istemelerine rağmen saldırı öncesi köpeğin bulunduğu alanın görüntülerin kendilerine gösterilmediği bilgisini paylaştı. E.G.’nin yaklaşık iki aydır sürekli uykudan korkarak uyandığını, psikolojinin bozulduğunu ve sürekli yakınları tarafından okula götürüldüğünü aktaran aile, olayda sorumluluğu bulunan kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istiyor. 

‘GEÇMİŞ OLSUNA DAHİ GELMEDİLER’

Halen köpek ısırığı izini sırtında taşıyan oğlunun yaralanmasına ilişkin hiçbir işlemin yapılmamasına tepki gösteren E.G.’nin annesi Nesife G., bugüne kadar yetkililerin geçmiş olsun ziyaretine dahi gelmediklerini söyledi. Çocuğunun birçok şeyden korkar hale geldiğini ve psikolojisinin bozulduğuna vurgu yapan anne Nesife G., “Bayramlaşmak için Kaymakamlığa gidiyorlar. Bir süre sonra açılan kapıdan köpek çocuklara saldırıyor. Bir polisin, ‘tut oğlum tut’ diyerek köpeği çocukların üstüne saldığını duyduk” sözleri ile olayın nasıl yaşandığı hakkında bilgi verdi. 

‘OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

“Bunu yapmaya ne hakları var” diye soran Nesife G., “Bunu yapanlar yargılansın. Görevden alınsın. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Köpeği bazen serbest bıraktıkları için daha önce de bazı komşularımızın hayvanlarını yedi. Davacıyız” dedi.