Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 33 aydının 2 Temmuz 1993’te kaldıkları Madımak Otel’de iki otel görevlisi ile birlikte yakılarak öldürüldüğü katliama dair sosyal medya hesabından  paylaşamlarda bulundu. Katliamın yaşandığı sırada Sivas Belediyesi Başkanı olup, o gün yaptıkları ve yıllar sonra katliama dair sarf ettiği sözler nedeniyle suçlamaların hedefi olan Karamollaoğlu, Twitter’dan şu paylaşımlarda bulundu: 

“Bugün Madımak’ta yaşanan vahşetin 26. yıl dönümü. Bu dram bütün insanlığın ortak yarasıdır. Üzerinden yıllar geçse de acısı dinmeyecektir.

1993 yılı ülkemiz için karanlık bir dönem olmuştur. Madımak başta olmak üzere Uğur Mumcu ve Eşref Bitlis suikastları, Başbağlar vahşeti gibi acı hadiselerin ardı ardına yaşandığı ve birilerinin karanlık emellerinin olduğu bir yıldır.

Buradan açık bir çağrıda bulunmak istiyorum! Madımak hadisesi tekrar araştırılmalı, karanlık eller ortaya çıkarılmalı ve hiçbir şey gizli kalmamalıdır. Gerçek suçlular adalet önünde mutlaka hesap vermelidir.

Ülkemizin bundan sonra bu tür acı hadiselerle karşılaşmaması ve hangi inanca sahip olursa olsun kardeşçe yaşayabildiğimiz bir Türkiye’nin inşa edilmesini temenni ediyorum.”

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu’nun saldırgan kitle Madımak Oteli'nin önündeyken yanlarına gittiğinde, ‘Mücahit Temel’ sloganlarıyla karşılandığı, kalabalığa hitaben ‘Bir defa şöyle bir fatiha okuyalım. Şunların ruhuna el fatiha diyelim’ diye konuştuğu ve ‘Gazanız mübarek olsun’ dediği basında çıkan haberlerde çokça yer aldı. 

NE DEMİŞTİ?

Karamollaoğlu, bu sözlerle ilgili yıllar sonra verdiği bir röportajda "Hiç hatırlamıyorum. Bir kalabalığı nasıl teskin edersiniz? Onların gönlünü alarak... Orada, 'Oturun sakinleşin, bir Fatiha okuyun' dememin, demememin bir önemi yok ki. Ters bir konuşma yapsam, emniyet müdürü bana müdahale etmez mi? Sonuçta kalabalık dağıldı. O halk orada tahrik olsaydı, yürürdü. Sadece ben çıkıp önlemeye çalıştım. Hedef bendim. Eğer başka biri belediye başkanı olsaydı, olayları önlemek için gösterdiği çabadan dolayı bir de madalya takarlardı" demişti.

Yine katliamın bir numaralı sanığı olan ve 17 yıldır firarda olan dönemin belediye meclis üyesi Cafer Erçakmak'ın hiçbir suçu olmadığını savunan Karamollaoğlu, katliamda yaşamını yitirenlerin yanarak değil, dumandan boğularak öldüğünü iddia etmişti. 

Karamollaoğlu, Madımak Oteli'nin utanç müzesine dönüştürülmesinin ise, Sivas'a en büyük ihanet olacağını ve Türkiye'nin çok büyük acılar yaşadığını ama hiçbirinin bunun kadar istismar edilmediğini söylemişti.(MA)