Yerel seçimler öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçmen vaatleri arasında yer alan Kürtçe dil kursu için ilk adım atıldı. İBB’ye ait Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) bünyesinde öğretilen yabancı diller arasına eklenen Kürtçe için daha 24 saat geçmeden ayrılan kontenjanların üzerinde başvuru oldu. 

İlk etapta İSMEK’e bağlı Esenyurt, Kıraç, Şişli, Bağcılar ve Fatih okullarında verilecek kurslar için internet üzerinden yapılan başvurulara yoğun ilgi var. 

Toplam 70 kişilik kontenjan için şu ana kadar 137 kişi başvurdu. İSMEK’in yoğun ilgi dolayısıyla farklı okullarda da kurs başlatabileceği belirtiliyor. 

İlk Kürtçe dersler 5-6 Şubat tarihleri arasında verilmeye başlanacak. A1 seviyesindeki kurslar toplam 136 saat sürecek ve sonrasında katılımcılara sertifika verilecek. Kürtçe kurslar için başvurular 25 Ocak’a alınmaya devam edilecek. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamada İSMEK’te Kürtçe kursların hayata geçirileceğini duyurmuş ve İBB’nin Kürtçe dışında başka bir dil bilmeyen yaşlılara Kürtçe bakım hizmeti vereceğini de söylemişti.(MA)