Adana’nın Seyhan ilçesinde “Dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren, 18 yaşına yeni giren Suriyeli Ali El Hemdan’ın ön otopsi raporu çıktı. Adana Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından verilen otopsi raporunda, Hemdan’ın sol göğsünün üst kısmında (kalp) bir santimetre yara izi olduğu ve buna bağlı olarak yaşamını yitirdiği belirtildi.

Raporun, soruşturma dosyasına konduğu öğrenildi. 

HEDEF GÖZETİLEREK VURULDU

Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nurettin Tanış, rapora göre Hemdan’ın tek kurşunla kalbinden vurulduğunu belirterek, “Otopsi raporu da bunu gösteriyor. Vuran polis tutuklandı” dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Başkanı Avukat İlhan Öngör, Hemdan’ın ceza yememek için arka sokağa girdiğini ve ardından giren polisin de hedef gözeterek ateş açtığını söyledi. Öngör, olayın takipçisi olacaklarını ifade etti. 

BAŞSAVCIDAN AÇIKLAMA

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 27 Nisan saat 12.00'de Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerin Güney Kuşak Bulvarı ile Obalar Caddesi’nin kesiştiği noktada uygulama yaptığı ve bunu gören Hemdan’ın koştuğu belirtildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Bir şahsın görevlileri görünce kaçmaya başladığı, polis ekibinin de yaya olarak bu şahsı kovaladığı, şahsa 'dur' ihtarında bulunulduğu, şahsın Sucuzade Mahallesi 30095 ile 30093 Sokak kesişiminde kendisini takip eden ekipte görevli polis memuru F.K.’nin görev silahından çıkan bir adet mermi ile göğüs bölgesinden yaralandığı, olay yerine gelen ambulans ile şahsın hastaneye kaldırıldığı, ancak kurtarılamayarak hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.”  (Adana/MA)