Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü’ne silahlı ve bıçaklı saldıran ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Muhammet Eren Sütçü'nün Ülkü Ocakları’nda fotoğrafı ortaya çıktı.

Polisin "serserinin biri" dediği saldırgan Sütçü'nün sosyal medya paylaşımlarında Ülkü Ocakları'nda çekilen fotoğrafları dikkat çekti.

Avukat Newroz Akalın, HDP Bahçelievler ilçe binasına saldırarak 2 kişiyi yaralayan Muhammed Eren Sütçü’nün dosyasının gizlilik kararıyla kendilerinden kaçırıldığını söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler ilçe binasına 28 Aralık tarihinde bıçaklı ve silahlı saldırı düzenleyen Muhammed Eren Sütçü, partili Aziz Şişek ve Ramazan Dışarı’yı yaraladı. Partililerin saldırgana karşı direnmesi üzerine Sütçü olay yerinden kaçtı. Saldırgan parti binası ile aynı sokakta bulunan bir fırında yarım saat bekledikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan ve dosyası için “gizlilik” kararı verilen Sütçü, dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldı. “silahlı tehdit ve yaralama” suçlaması ile savcılıkta ifadesi alınan Sütçü, ayın suçlama ile tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Sütçü, “ev hapsi” şartıyla serbest bırakıldı. 

ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS

Sütçü’nün yaraladığı Ramazan Dışarı ve Aziz Şimşek’in avukatı Newroz Akalın, saldırının gerçekleştiği günden beri dosyada gizlilik kararı olduğunu belirtti. Akalın, bu nedenle bilgi ve belgelere ulaşamadıklarını ifade etti. Sütçü’nün, “Silahla basit yaralama” ve “ tehdit” suçlamasıyla ifadesinin alındığını, ancak açık bir “öldürmeye teşebbüs” olduğunu kaydeden Akalın, “Savcılık ve hakimlik çok hatalı değerlendirme yaptı. Hukukun nasıl işlendiği konusunda bizler de şaşkınlık yaşıyoruz. Tutuklanmasını beklerdik. Bir anda ev hapsi ile serbest bırakıldı” diye kaydetti. 

AVUKATLAR İTİRAZ EDECEK

Akalın, bu tarz dosyalarda böyle bir “gizlilik” kararı görmediklerini belirterek, dosyanın kendilerinden kaçırıldığını ifade etti. Akalın, “Durumun vahim olduğu onlar da farkında. Kendi kontrolleri altında tutmak için dosyaya erişmemiz engelleniyor” dedi.

Akalın, Sütçü’nün serbest bırakılmasına itiraz edeceklerini sözlerine ekledi.