Tecavüze uğrayıp 16 Temmuz’da ise Batman'ın Beşiri ilçesinde intihar girişiminde bulunan ve tedavi gördüğü hastanede 18 Ağustos günü yaşamını yitiren İpek Er’in ölümüyle ilgili "nitelikli cinsel saldırı" suçundan hakkında dava açılıp tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan tahliye edildi. İpek’in intihar girişiminde bulunması üzerine daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan uzman çavuş, İpek’in yaşamını yitirmesi üzerine oluşan kamuoyu tepkisi sonucu 19 Ağustos’ta tutuklanmıştı. 

Hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan iddianame hazırlanan ve yalnızca bir hafta tutuklu kalan tecavüz faili uzman çavuş Musa Orhan, dün gece saatlerinde serbest bırakıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve HDP Batman Kadın Meclisi, İpek’in ailesini ziyaret etti. 

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Başaran, Musa Orhan’ın tutuklanması gerektiğine dikkat çekerek, kadınlar olarak davanın takipçisi olacaklarını ve ceza alması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Başaran ziyaret sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti: 

“İpek Er'in Batman'da yaşayan ailesini ziyaret ettik. Ailesi, uzman çavuş Musa Orhan'ın tahliye edilmesine oldukça tepkili. İpek'in annesi, davanın peşini bırakmamakta kararlı. Musa Orhan'ın tutuklanması için biz de davanın takipçisi olacağız! #MusaOrhanTutuklansin