Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa’nın İnegöl İlçe Örgütü binasında dün gece bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı. Çıkan yangında partide bulunan bilgisayar, pankartlar, masa, sandalyeler ve diğer araç-gereçler büyük oranda yandı. Yangın sonrası İnegöl’e giden HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Yüksel Akgün, yangın esnasında parti binasında kimsenin olmadığını belirterek, ciddi hasarın meydana geldiğini söyledi. Yangından sabah haberdar olduklarını dile getiren Akgün, kimsenin müdahale etmediğini ifade etti. 

Yaşanan durumu polis ve itfaiyeye bildirdiklerini aktaran Akgün, olay yeri incelemelerinin ise bugün öğleden sonra incelemelerde bulunduklarını söyledi. Akgün, yangınla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. 

‘BİRİLERİ TARAFINDAN YAKILDI’

Yaşanan olayın basit bir yangın olmadığını söyleyen Akgün, “Parti binamız kendiliğinden yanmadı. Birileri tarafından sabotaj amaçlı yakıldığını düşünüyoruz. Partimizin yoğun baskı altına alındığı bir dönemde, bu yangının çıkması mevcut baskılardan ayrı düşünülemez. İktidarın her gün partimizi hedef alan açıklamalarından sonra birileri kendine görev edinmiş ve partimizi yakmış” dedi. 

Partide yapılan incelemelerden sonra ilçe binası önünde yapılan açıklamada konuşan HDP İnegöl İlçe Eş Başkanı Nurettin Çetinkaya, partilerine dönük bu saldırılının ne ilk nede son olduğunu söyledi. Baskılara boyun eğmeyeceklerini belirten Çetinkaya, olayda sorumluluğu olan herkesin bir an önce açığa çıkarılmasını istedi. 

Açıklamanın ardından partililer binaya geçerek incelemelerde bulundu. (Bursa/MA)