Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler ilçe binasına yönelik silahlı ve bıçaklı saldırıda 2 kişi yaralandı. Saldırı haberinin duyulması üzerine ilçe binasına gelen partililer, Şirinevler Meydanı’na geçerek açıklama yapmak istedi. Partilileri engelleyen polisler, geçişe izin vermiyor.

Engellemeye tepki gösteren HDP İstanbul il Eşbaşkanı İlknur Birol, " Faşist zihniyet bilsin ki; HDP diz çökmedi çökmeyecek. Öldürmekle boynumuzun eğileceğini düşünüyorlarsa akıllarından şaşarım. Biz halkız. Daha önce nasıl bu planları bertaraf ettiysek yine ederiz. Omzunda apolet olan elinde güç olduğunu zanneden bu faşist zihniyet ülkeden defolup gidene kadar mücadele edeceğiz. Bu saldırılar sistematiktir. Bilin ki dimdik ayakta olacağız. Korkmuyoruz sinmiyoruz. Size biat etmedik etmeyeceğiz" dedi.

Birol sözlerini, “Herkes bilsin ki boynumuzu vermeyiz. Uysal koyun zannetmeyin bizi. Senelerce yaktınız, katlettiniz ama yine buradayız. Kışakan'ın dediği gibi her taşın her kayanın altındadır köklerimiz bir yere gitmeyiz.  Sizden büyük halk var. Duyduk duymadık demeyin ne Kürt'ü korkutabilirsiniz ne de devrimcileri yıldırabilirsiniz" şeklinde sürdürdü.

YOLUMUZU AÇACAĞIZ

Demokratik bir ülkeyi inşa edeceklerinin altını çizen Birol, “Cinayet katillik hırsızlık sizde. Bu ülke inşası sizinle olmuyor. Sizden büyük halk var dedik. Sarılın partinize” diyerek halka çağrıda bulundu. Yapılan saldırıların sadece partilerine yönelik olmadığını söyleyen Birol, “Bu bütün demokrasi güçlerine yapılan bir saldırıdır.  Kim bilir hangi yaldızlı koltukta, karanlık odalarda planlar yaparak partimizi sindirmeye çalışıyorlar. Onlara burada ilçemizin önünden sesleniyorum. Plan yapmayın, bozacağız. Biz yolumuzu açacağız” şeklinde konuştu.

ASLA GERİ ÇEKİLMEYECEĞİZ

Ardından söz alan HDP milletvekili Züleyha Gülüm ise “Katilleri engellemeyenler bugün yine bizleri engellemek istiyor. Üstelik bunu bir katliam girişimin olduğu anda yapıyorlar. İstediğiniz kadar bunu yapın asla geri çekilmeyeceğiz. Partimizin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar gelene kadar burada oturma eylemine devam edeceği” diye konuştu.

OTURMA EYLEMİ DEVAM EDİYOR

Yapılan konuşmaların ardından kitle oturma eylemine devam ediyor. Oturma eyleminin yanı sıra ilçe önündeki polis ablukası da sürüyor.  Kitle HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın ziyaretini bekliyor. Oturma eylemi devam ederken desteğe gelen sosyalist parti temsilcileri söz alarak saldırıyı kınadı. Açıklamalarda birlikte mücadele çağrısı yapıldı.