Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 kişinin yaşamını yitirdiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı’nca olaya ilişkin hazırlanan fezleke, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca aralarında fabrika sahipleri A.E.R.C. ve Y.C'nin de bulunduğu 7 şüpheli hakkında hazırlanan ve 108 müştekinin bulunduğu 27 sayfalık iddianame gönderildiği Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, 5'i tutuklu 7 kişinin "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANDI

Patlamaya ilişkin Ağustos ayında bilirkişi raporu hazırlandı. İş cinayetinin göz göre göre geldiğini ortaya koyan rapora göre maliyeti yüksek olduğu için kullanılması gereken fan yerine maliyeti düşük fan kullanıldı, taşıma elektrik kullanıldı, işçilerin bazılarına antistatik ayakkabı verilmedi, depolama ve üretim tüzüğe aykırı yapıldı.

7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da saat 11.15 sularında meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre mesafeden, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi yaşamını yitirmiş, 127 kişi yaralanmıştı.

Kontrollü imha amacıyla Adapazarı ilçesi Taşkısığı mevkisine getirilen fabrikadaki patlayıcıların, 9 Temmuz'da saat 11.35 sularında kamyondan indirildiği sırada meydana gelen patlamada da 3 asker yaşamını yitirmiş, 8 jandarma personeli ile kamyon şoförü de yaralanmıştı. (Sakarya/MA)