Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Peyas Mahallesi'nde kasap dükkanı işleten Seyit Aydın ile yeğenleri Mazlum ve Doğan Aydın, 7 Şubat'ta iş yerlerinin önüne gelen polisler tarafından üst aramasından geçirilmek istendi. Arama sırasında polisler ile Aydın akrabalar arasında tartışma çıktı. Polislerden birisi, bunun üzerine Aydın akrabalara hakaret ederek, tekme attı. 3 kişi, tartışmanın büyümesi üzerine daha sonra polisler tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. 3 akraba, 4 saat gözaltından tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Olay anında yaşananlar, iş yerine ait güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, polislerden birisinin Aydın akrabaları itelediği ve duvar dibine götürdüğü görülüyor. Olaya dair görüştüğümüz Seyit ve yeğeni Mazlum Aydın, karakolda hakarete maruz kaldıklarını ve ölümle tehdit edildiklerini aktardı. 

SİLAHLA TEHDİT

Seyit Aydın, üst araması sırasında polislerin kendilerini duvara yapıştırdığını ve sonrasında bir polisin silahını göğsüne dayadığını aktardı. Kendilerine hakaret edilmesine karşı çıkmaları üzerine elinde silah olan farklı bir polisin bulundukları yere geldiğini ifade eden Aydın, "Silahı göğsüme dayayıp, beni öldüreceğini söyledi. Kendilerinin devlet olduğunu ve kimsenin kendilerine karışamayacağını söyledi" diye kaydetti.  

HAKARET KARAKOLDA DA SÜRDÜ

Aydın, mahallelerinde benzer olayların daha önce de yaşandığına işaret ederek, "Bunlar çete. Darp ve işkence ediyorlar. Olay günü polislerden birisi '50 kişi öldürdük, sen 51'inci kişi olursun' dedi. Şahitlerimiz de var" diye kaydetti. Götürüldükleri karakolda da hakaretin devam ettiğini ifade eden Aydın, "Karakolda boş bir kağıt uzatıp imzalamamızı istediler. Ancak kabul etmedik" dedi.

Mazlum Aydın ise, kendilerine hakaret eden polisler tarafından gözaltına alındıklarını belirterek, olaya dair şunları söyledi: "Bize şüpheli olduğumuzu ve üstümüzü arayacaklarını söylediler. Bir şey demedik. Bu sırada bir gözlüklü bir polis hakaret etti. Duvara yapıştırıp, tekme attı. Ardından amcam geldi ve ona da hakaret ettiler" dedi. Aydın, karakolda da kendilerine silah doğrultulduğunu aktardı.