Giresun’da önceki akşam etkili olan sağanak yağışın Hidroelektrik Santralleri (HES), taş ocakları ve dere yataklarına inşa edilen yapılar nedeniyle sel ve heyelana dönüşmesi büyük yıkıma yol açtı. Kentin 7 ilçesini etkisi altına alan sel ve heyelanda, Doğankent, Dereli ve Yağlıdere'de 17 bina yıkıldı, 361 bina hasar gördü.

Faciada hayatını kaybedenleri sayısı arttı. Dereli’de içinde 5 asker ile 1 iş makinesi operatörünün bulunduğu askeri araç, Tirebolu-Doğankent karayolunda menfezin çökmesi sonucu sele kapılmıştı. Araçta bulunan Uzman Çavuş Onur Kıran, Erdem Çıtır'ın cansız bedenine ulaşılırken, 2 asker ile iş makinesi operatörü kayboldu. Bölgede başlatılan arama çalışmaları kapsamında sabah saatlerinde kayıp askerlerden biri olan Burak Tok’un cansız bedenine ulaşıldı.

Tok’un cenazesinin bulunmasıyla faciada yaşamını yitirenlerin sayısı 7’ye yükseldi.

AFAD’tan yapılan açıklamaya göre, kentti vuran selin ardından 988 kişilik ekip ve 288 araç ile devam eden müdahale çalışmalarında şimdiye kadar 157 vatandaş kurtarıldı.

Hala kayıp olan 9 kişinin arama çalışmaları ise sürüyor

Kentte elektrikleri kesilen 70 köy ve 8 mahalleden 49 köy ile 4 mahalleye elektrik verilmeye başlandı. Kalan 21 köy ve 4 mahalle için çalışmalar devam ediyor.

Sel ve heyelan felaketi ile büyük korku yaşayan kent halkı ise, devam eden yağış nedeniyle dün geceyi tedirgin geçirdi. (MA)