Kürt basının tanınan gazetecilerinden Abdurrahman Gök, bu sabah evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Yüzükoyun yere yatırılarak, evi aranan, eşyaları dağıtılan ve haber ekipmanlarına el konulan Gök, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü. 9 ilde eş zamanlı yapılan operasyonla yaklaşık 100 kişiyle gözaltına alınan Gök, “KCK/TM yapılanması”ndan suçlanıyor. 

BİR HAFTA ÖNCE AYNI YERE İFADEYE GİTMİŞTİ

21 Mart 2017’de Diyarbakır Newroz’unda arama noktasında polis kurşunuyla öldürülen üniversite öğrencisi Malatyalı Kemal Kurkut’un öldürülme anını kare kare çekerek dünyaya duyuran, Şengal’deki göçün ve Kobanê’deki savaşın her anına tanıklık ederek, kamuoyuyla paylaşan gazeteci Abdurahman Gök, bir hafta önce (2 Ekim) çağırıldığı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne giderek ifade verdi. Hakkında 2012-2014 yılları arasında açılan bir soruşturma kapsamında sorulan tüm sorulara yanıt veren Gök, ifade işlemlerinden sonra serbest bırakılmıştı. 

HABER KÜPÜRLERİNE EL KONULDU 

Defalarca evine baskı düzenlenen ve Kemal Kurkut cinayetinden sonra da evine baskın yapılan Abdurrahman Gök’ün, daha önceki ev baskılarında el konulmayan haber ekipmanlarına, haberlerinin yer aldığı gazete ve küpürlerine bu kez el konuldu. Telefon kartlarına da el konulan Gök, 2004 tarihinden bu yana gazetecilik yapıyor, Türkiye’nin ve bölgenin birçok kentinde önemli haberlere imza attı.