Diyarbakır’da 2 Nisan 2017 yılında  geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Rojeva Medya Gazetesi editörü Evin Buldan, ölümünün 4’üncü yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan mezarı başında meslektaşları ve ailesi tarafından anıldı. 

Düzenlenen anmada, "Em te jî bîr nakîn" pankartı açılırken, anmaya Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) Sözcüsü Ayşe Güney, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) yöneticisi Zeynel Abidin Bulut ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Eşbaşkanları, yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

Saygı duruşunun ardından konuşan DFG yöneticisi Zeynel Abidin Bulut, hayatını kaybeden özgür basın çalışanı Buldan’ın başlattığı çalışmaları, yoldaşları olarak sonuna kadar devam ettireceklerini belirtti. Bulut, “Özgürlük savaşı veren her Kürt birey gibi bizler de hiçbir zaman arkadaşlarımızın emeklerini unutmayacak ve yarıda bırakmayacağız” diye konuştu.

KADIN GAZETECİLİĞİNDEKİ MÜCADELESİ  

Buldan’ın kendilerine büyük bir miras bıraktığını belirten MKGP Sözcüsü Ayşe Güney de “Hem kadın gazeteciliği hem de Kürtçe yayıncılık açısından çok önemli bir mücadele verdi. Bugün biz gazeteciler kendimizi özgür bir şekilde ifade edebiliyorsak Evin gibi arkadaşların verdiği mücadeleler sonucudur. Hem gazetecilik hem de anadil açısından Evin’in o coşku ve güzel gözlerini kendimize yol arkadaşı olarak gördük” ifadelerini kullandı.

EMEKLERİNE LAYIK OLALIM

Konuşma yapan Evin Buldan’ın annesi Nesibe Buldan da “Bizler de onların emeklerine layık olmalı ve yarım kalan hayallerini yerde bırakmamalıyız” diye belirtti. 

Gazeteci Buldan’ın özgür basın geleneğindeki emeklerini unutmayacaklarını ifade eden HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Abdülkerim Akdoğan ise, “Gazeteci arkadaşımız Buldan’ın yürüttüğü çalışmaların ve davasının takipçisi olacağız. Mücadelesindeki amaç ve hayallerinin sonuna kadar tamamlama sözünü veriyoruz” dedi.

Anma Buldan’ın mezarına karanfil bırakılması ile son buldu.  (Hakkari/MA)