AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart tarihinde başlattıkları “Adalet” nöbeti devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne yerleştirilen beton blokların önüne gelen anne ve oğlu, yere bıraktıkları “Herkes için adalet”, “Bir anne 141 gündür Urfa Adalet Sarayı önünde adalet nöbeti tutuyor. 2 evladı ve eşi hastanede katledildi, katliamın içinde milletvekili olduğu için 3 yıldır dava açılmıyor” yazılı dövizlerle nöbeti başlattı.

  

‘SUÇLU KİMSE CEZASINI ÇEKSİN’

Adiye ziyaretçileri tarafından “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” diye adlandırılan kısımda annesi Emine Şenyaşar’la birlikte nöbetlerini sürdüren Ferit Şenyaşar, “Adalet” nöbetlerinin Urfa’da her geçen gün etkisini artıran sıcak havalara rağmen kesintisiz devam ettiğini söyledi. Şenyaşar, “Urfa Adliyesi önünde annemle beraber adalet mücadelemiz 45 derece sıcaklık altında devam ediyor. Suruç Devlet Hastanesi'nde ailemize karşı bir katliam yapıldı, bunu kaymakamından valisine, Cumhurbaşkanına kadar herkes çok iyi biliyor. Katliam üzerinden 3 yıldan fazla geçti. Bu katliamı yapanlar gözaltına alınmadı, her hangi bir soruşturma açılmadı. Hastanede bizi sevk eden ambulansın görüntüler bizimle paylaşıldı, paramparça edilmiş, silah sıkılmış, kullanılamaz hale getirilmiş. Buna dair herhangi bir soruşturma yok. Olayın içinde bir milletvekili olduğu için kimse dava açamıyor. Biz biran önce davanın açılmasını istiyoruz, suçlu kimse cezasını çeksin” diye konuştu. 

‘HAKLI DAVAMIZA DESTEKTE BULUNUN’

“Adalet” nöbetlerinin 141’inci gününe girdiğini vurgulayan Şenyaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Annem ile birlikte 141 gündür buradayız. Adliye binasına girdiğimizde kendimizi gözaltında ya da hastanede buluyoruz. Biz buradan hukuk örgütlerine çağrıda bulunmak istiyoruz, haklı davamıza hukuki destekte bulunun. Bu destekte bulunursanız, hep birlikte 'adalet' diye haykırsak Türkiye'de benzer mağduriyetler yaşayan herkesin mağduriyetinin giderileceğini düşünüyoruz. ‘Geç gelen adalet adalet değildir’ diye söz var, bu saatten sonra biz geç gelen adalete de razıyız. Artık bu zulüm bitsin.”

‘ADALET İSTİYORUZ’

Aile sanal medya hesaplarından ise, “Adalet mücadelemiz Şanlıurfa Adalet Sarayı(!)nın önünde 141 günde... Suruç Devlet Hastanesi'nde bir katliam yapılmış hiçbir yetkili bunu inkar etmiyor. Katliamın içinde milletvekili olduğu için kimse hesapta soramıyor. Adalet istiyoruz. Hukuk örgütlerinden yardım istiyoruz” mesajı paylaştı. (Urfa/MA)