Sosyal medya hesabında 2015 ve 2016 yıllarında yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek Sanatçı Ferhat Tunç hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın İstanbul 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verildi. Tunç hakkında verilen hapis cezası İstanbul Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi tarafından da onandı.

'ŞAŞIRMADIM'

Kendisine ulaştığımız Tunç, halihazırda iktidarın muhalif düşünceye, sanata ve sanatçıya düşmanlığını kollayan bir yargı sisteminin herkesin farkında olduğunu belirterek, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün “Şiiri, müziği yasaklayan bir ülkeden sanatçıları ötekileştirmeyen yepyeni bir Türkiye'ye kavuştuk" sözlerine atıfta bulunarak, “Bu, Erdoğan'ın dünkü sözleri. Bugünse istinaf mahkemesinde hakkımda ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla verilen 2 yıllık hapis cezasını onandı. Şaşırmadım” dedi.

“Hakim, savcı yok; iktidarın muhalif avcıları var” diyen Tunç, son olarak, “Kırk senedir neden sanat yaptığımın, nasıl yaptığımın farkındayım ve hiçbir karar bu kararlılığımı durduramaz. Böyle kararlar bireysel değil. Hepimizin hakkı, hukuku için daha çok mücadele etmeliyiz. Sadece bu ülkenin bunu hak etmediği için üzgünüm” sözleriyle karara tepki gösterdi.(MA)