Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Güngör Mahallesi’nde 16 Temmuz 2017 tarihinde evine yapılan baskın sırasında polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Necmettin Fendik'in ölümüne ilişkin açılan dava 3 yıldır sonuçlanmadı. Polis memuru A.F.K.'nin "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan yargılandığı dava duruşması, yarın Yüksekova 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

Fendik'in eşi Kudret Fendik, duruşma öncesi sanık A.F.K.'nin tutuklanmasını isteyerek, adalet talebini yineledi. 

3 YILDIR SONUÇLANMADI

3 yılı aşkın bir süredir davanın sonuçlanmamasına tepki gösteren Fendik, bu durumdan daha önce dosyadan sorumlu olan ve adli bir suçtan tutuklu bulunan avukatın da sorumlu olduğunu söyledi. Davayla sadece kendisinin ilgilendiğini dile getiren Fendik, yalnız bırakıldığını belirtti. Eşinin çocuklarının gözü önünde öldürüldüğünü hatırlatan Fendik, “Eşimi katlettikten sonra başucuna, oğlumun düğünler için giydiği kıyafetleri ile dışarıdan getirdikleri bir silahı bıraktılar. Eşim suçsuz ve günahsız, hiçbir şeyle alakası yoktu. İnşaatlarda çalışıp bizlere bakıyordu” diye konuştu. 

Baskın sırasında kendilerinin de darp edildiğini anımsatan Fendik, komşularının ve akrabalarının yardıma gelmesi üzerine şiddetin son bulduğunu söyledi. Fendik, "Bize haksızlık yaptılar. Faillere ise bir şey yapılmadı. Eşimi vuran polislerin derhal cezalandırılmaları ve bu cezanın fazlasıyla verilmesini istiyorum” sözleriyle yıllardır adalet beklediğini vurguladı.

‘KIZIM DAVAYLA BÜYÜDÜ’

Olayın yaşandığı tarihte kızı Efrîn’in 8 aylık olduğunu, öldürülen babasının davası ve acısıyla büyüdüğünü dile getiren Fendik, kamuoyuna davanın sahiplenilmesi çağrısı yaptı. Fendik, şöyle devam etti: "Kızım babasının 4 yıldır süren davasıyla büyüdü. Eşimin hakkını yerde bırakmasınlar. 9 çocuğumla kimsesiz kaldık. Yapılan işkencenin ve ölümün faili kimse bulunmasını ısrarla talep ediyoruz."