Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Halil Falyalı cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Mustafa Söylemez'in, cinayetten bir gün sonra KKTC’den İstanbul’a geldiği ve organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in akrabası olduğu belirtilen Metin Süs ile görüştüğü ortaya çıktı.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre; otel ve kumarhane işletmecisi Halil Falyalı'ya 8 Şubat'ta Girne’de düzenlenen silahlı saldırının ardından yeni bilgi ve görüntülere ulaşıldı. Buna göre; Falyalı cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan 'Söylemez Kardeşler' suç örgütünün elebaşı Mustafa Söylemez'in, olaydan bir gün sonra, yani 9 Şubat sabahı KKTC'den hava yoluyla İstanbul Havalimanı'na geldiği ve buradan da Bakırköy'deki bir kahvaltı salonuna geçerek Metin Süs ile görüştüğü belirlendi.

Mustafa Söylemez'in, ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez'i aramak için Metin Süs'ten telefonunu istediği ve ağabeyini arayıp bilgi verdiği öne sürüldü. Olayla ilgili ilk gözaltına alınan şüpheli Mustafa Söylemez'in avukatının da Metin Süs'ü telefonla aradığı ve Söylemez’in gözaltına alınmasıyla ilgili Süs’ü bilgilendirdiği iddia edildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Metin Süs'ün, ifadesinde, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'le cinayetten sonra yaptığı telefon görüşmesinin akrabalık ilişkisinden kaynaklandığını söylediği bildirildi. Metin Süs'ün, ifadesinde, "Sedat Peker ile akrabayım. Falyalı cinayetini öğrenince kendisini bilgilendirdim" dediği öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERALARI KAYDETTİ

Öte yandan, Mustafa Söylemez, cinayetten bir gün sonra KKTC'den İstanbul Havalimanı'na geldiği anların videosu da ortaya çıktı. Havalimanı güvenlik kamerası görüntülerine göre; Söylemez, 9 Şubat Çarşamba günü saat 06:55’te İstanbul'a geldi. Mustafa Söylemez'in İstanbul Havalimanı’ndan çıkışı ve Bakırköy'deki kahvaltı salonunda Metin Süs ile buluşması da güvenlik kameralarına yansıdı.

FALYALI CİNAYETİNDE 5 TUTUKLAMA

Soruşturma kapsamında dün nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Mustafa Söylemez, Faysal Söylemez, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız ve Cengiz Şener tutuklanırken Ahmet Naim Memiş, Metin Süs ve Celal Birol adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.(ANKA)