Dersim Ovacık ilçesi Yaylagünü köyünde hayvanlarını otlatırken şehirlerarası bir otobüsün yan bagaj kapısının çarpması sonucu Munzur nehrine düştüğü tahmin edilen Engin Eroğlu’na dair arama çalışmaları 15’inci gününde sürüyor. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile bölgeye gelen arama kurtarma ekipleri çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Munzur Vadisi'nde yapılan açıklamaya KESK ve İHD temsilcileri de katıldı. 

‘VADİYİ BAŞTAN SONA TARAYACAĞIZ’

Açıklamada konuşan Fatih Mehmet Maçoğlu, Eroğlu’nun ailesinin, dostlarının perişan olduğunu söyleyerek, ilk günden itibaren çalışmaların devam ettiğini söyledi. Dersim'in dışından birçok insanın aramaya katıldığını söyleyen Maçoğlu, “Elimizden geldiğince vadiyi baştan sona kadar taramaya çalışacağız, sonuçlanıncaya kadar aileyle yan yana olacağız" ifadelerini kullandı.

MUNZUR’DAN SONRA BARAJ DA ARANACAK

Ardından konuşan Ankara itfaiyesi su altı arama kurtarma ekip amiri Mesut Bozkurt da, bölgeye intikal ettiklerinden itibaren, İstanbul, İzmir, Mersin, İstanbul ekipleriyle birlikte çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bozkurt, “Olayın olduğu yerden itibaren mümkün olduğunca tarıyoruz. Her ekibe belirli bölgeler verdik. O bölgelerde hem su üstünde arama yapıldı hem de su altında. Şu anda, olayın yaşandığı yerden Dersim'e kadar 24 kilometre çalışmalarımızı yaptık. 21 kilometre daha mesafe var. Ondan sonra da barajda çalışmalar yapılacak. Çalışmalar ağır aksak görünebilir, çünkü Munzur'un debisi çok fazla ve hiç bir yeri atlamak istemiyoruz. Detaylı aramalar yaparak devam ediyoruz” diye bilgi verdi. (Dersim/MA)