Diyarbakır’da kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube üyelerinin "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla her hafta düzenledikleri eylemlerinin 620’ncisi, salgın kısıtlamaları dolayısıyla bu hafta yine online gerçekleştirildi. Her hafta bir kayıp hikayesinin hatırlatıldığı eylemde, bu kez Haziran 1997 yılında Mardin’in Dargeçit ilçesinin Bağözü köyünde askerler ile PKK’liler arasında çıkan çatışma sonrası kendisinden bir daha haber alınamayan engelli Resul Arslan’ın akıbeti soruldu.

Arslan’ın kaybedilmesi hikayesini İHD Yönetim Kurulu üyesi Ercan Yılmaz anlattı.

ÇATIŞMA SONRASI EVDEN AYRILDI

Yaşanan çatışma sonrası Arslan’a ulaşılamaması üzerine İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvuran ailesinin verdiği bilgileri paylaşan Yılmaz,  olay günü güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında çıkan çatışma esnasında akli dengesi yerinde olmayan ve psikolojik tedavi gördüğü ifade edilen Arslan’ın evden pijamalı ve terlikle dışarı çıkmasının ardından kendisinden bir daha haber alınamadığının belirtti.

‘GÖMÜLÜ OLAN 7 KİŞİNİN İÇERİSİNDE OLABİLİR’

Bazı görgü tanıklarının Arslan’ı çatışma bölgesine yarım saat uzaklıktaki Ilısu Köyü yakınında bulunan mezarlık civarında gördüklerini, ancak çatışma sonrası bölgeye yönelik askeri operasyon yapıldığı için aile bireylerinin Arslan’ı aramaktan vazgeçtiğini  söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti: “Adı geçen bölgede PKK militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yer alan korucuların anlatımına göre ise, çatışmada yaşamını yitiren 7 kişi olduğu belirtilmiş. Resul Aslan’ın ailesi, gömülü olan 7 kişinin arasında çocukları Resul Arslan’ın da olabileceği şüphesini taşımaktalar. Ailesi, o tarihten beri Resul Aslan’dan bir daha haber alamadı.”