Sergiledikleri şiddet görüntüleriyle hafızalardaki tazeliğini koruyan bekçilerin yetkilerinin genişletilmesi gündemdeyken, sık sık yasadışı işlerle ve karıştığı cinayetlerle tartışma konusu olan korucuların Çınar’da 4 kişinin öldüğü olayın faillerinden olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Fatih Mahallesi’nde akraba iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen ve 4 kişinin öldüğü,11 kişinin yaralandığı olayın faillerinden 2’sinin korucu olduğu belirlendi.

Amca çocukları olduğu öğrenilen iki ailenin husumetinin yıllar öncesine dayandığı, 3 Haziran sabahı ise tarlaya giren koyun yüzünden başlayan tartışmanın taşlı sopalı kavgaya dönüşmesiyle meydana gelen olay, akşam saatlerinde ev baskına dönüştü.

SİLAHLA EV BASTILAR

Aynı günün akşamında, karşı ailenin evi,  A.K. ve korucu oğulları S.K. F.K ile yanlarına aldıkları 6 akraba tarafından basıldı. Uzun namlulu silahlarla yapılan baskında ev sahibi Nuri Karataş, Hülya Karataş, Mehmet Karataş ve Feyyat Karataş yaşamını yitirdi. Olayda 11 kişi de yaralandı.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olaydan sonra saldırganlardan A.K. ve korucu oğulları S.K. ,F.K ile saldırıda yer alan 6 akrabası gözaltına alındı.

KORUCU SİLAHI İLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Olayın tanıkları, olayda A.K.’nin korucu oğulları S.K ve F.K’nin  korucu silahıyla ev baskına katıldığı ve Nuri Karataş’ın S.K ve F.K’nin silahından çıkan kurşunlarla öldürüldüğünü anlattı.(Diyarbakır/MA)