CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki heyeti, makamında kabul etti. Çerkezoğlu, asgari ücretin biraz daha artırılması için TBMM'de grubu bulunan siyasi partileri ziyaret ettiklerini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan'dan oluşan heyeti, makamında kabul etti. Görüşmede Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ve CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen eşlik etti. 

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyaretin ardından CHP Genel Merkezi’nde görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan ile TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerle görüştüklerini söyleyen Çerkezoğlu, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile biraz önce bir görüşme yaptık. Türkiye, bir taraftan ekonomik kriz, bir taraftan COVİD-19 pandemisinin yarattığı ekonomik ve toplumsal tahribatla, işsizlikle, yoksullukla mücadele ediyor. Böylesi bir süreçte 2021 yılı asgari ücreti, ekonomik kriz ve COVİD-19 pandemisinin yarattığı bu tahribat sürecinde gerçekleşti” dedi.

Asgari ücretin TBMM'de yapılacak düzenlemelerle artırılabileceğinin altını çizen Çerkezoğlu, "DİSK olarak ilk günden beri, asgari ücretin vergi dışı bırakılması gerektiğini ve asgari ücret üzerindeki kesintinin devlet tarafından hazineden karşılanması gerektiğini ifade etmiştik. Bugün asgari ücretin bir miktar daha yükseltilmesi için TBMM’ye ‘asgari ücreti tümüyle vergi dışı bırakmak ve asgari ücret üzerindeki SGK kesinti yükünün devlet tarafından karşılanması’ konusunda yasal düzenlemeler yapmak için göreve çağırıyoruz" diye konuştu. 

Çerkezoğlu, TBMM'de yapılacak düzenlemelerin, Türkiye'de işçileri rahatlatabileceğini belirterek şöyle konuştu: 

"Asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve asgari ücret üzerindeki SGK kesinti yükünün devlet tarafından hazineden karşılanması talebimizde ısrarcıyız. Bunu bugün TBMM gündemine, siyasi partilerin gündemine taşıyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin dört bir yanında örgütlü olduğumuz işyerlerinden başlayarak bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz." 

HDP ve CHP ile görüştüklerini ifade eden Çerkezoğlu, "Meclis'te grubu bulunan diğer siyasi partileri İYİ Parti ve diğer gruplarla, genel başkanlarla da görüşme programımız olacak. İktidar partisine bu talebimizi ileteceğiz. Bütün amacımız TBMM'nin bu konuda bir yasal düzenleme yapması, bütün işçi sınıfının sahiplendiği bu talebine karşılık adım atılması ve ücretlerin iyileştirilmesi yönünde" dedi.