Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Sevgili Çekirdekçi Mısto, selamını aldım, benden de çok selam, sevgiler" diye mesaj gönderdi.

Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, sosyal medya platformu Twitter'dan müvekkilinin bir mesajını paylaştı. Demirtaş cezaevinden yolladığı mesajda "Sevgili Çekirdekçi Mısto Selamını aldım, benden de çok selam, sevgiler. Seni unuttuğumu sanma, Azrail unutsun seni. Buraların çekirdeğinin tadı tuzu yok, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle. Kendine iyi bak, herkese selam söyle" ifadeleri yer alıyor.

Bugün gün içerisinde ‘Çekirdekçi Mısto’nun Demirtaş’a selam söylediği sözleri sosyal medyada paylaşılmıştı. ‘Çekirdekçi Mısto’ görüntülerde, Demirtaş’a selamının iletilmesini isteyerek, “Selahattin başkana çok çok selamımı iletin. Çekirdekçi Mustafa’nın çok çok selamı var. Söyle hani bir kere üniversiteye gelmişti ya. Çekirdekçi Mısto. Odur ha” dedi.

ÇEKİRDEKÇİ MISTO KİMDİR?

Selahattin Demirtaş, Radikal gazetesinde 2016 yılında yapılan bir röportajda Çekirdekçi Mısto hakkında şu sözleri demişti:

"- Twitter'da yaşadığınız ilginç deneyimlerden birini ya da takipleştiğiniz ilginç bir kişiyi sorsak?

Çekirdekçi Mısto, ben Mustafa Bey diyorum kendisine kısaca, onunla iyi bir elektriğimiz var. (Gülüyor.) Toplumun nabzını çok da iyi tutan bir çekirdekçi, öyle anlaşılıyor. Zaman zaman mentionlarından yararlanıyorum."