Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz 2021’de Mehmet Altun tarafından ırkçı saldırıda katledilen Dedeoğulları ailesinin yakınları, devam eden davaya dikkat çekmek ve adalet talebinde bulunmak için açıklama yaptı. Katliamın gerçekleştiği Dedeoğulları’nın evinde bir araya gelen yakınları, görüşmenin ardından kısa bir açıklama yaptı.

Dedeoğulları ailesinin akrabaları katliam duruşmasının görüleceği 19 Nisan’da adaletin sağlanmaması durumunda Adalet Nöbeti’ne başlayacaklarını belirtti.

'KATLİAMI UNUTTURMAYACAĞIZ'

Açıklamada konuşan aile yakını Erol Şan, “Burası 30 Temmuz günü katledilen Yaşar, İpek, Serpil, Serap, Sibel, Barış ve Metin Dedeoğulları’nın evidir.  224 gün önce katledilen Dedeoğulları’nın evidir. Hiç kimse unutmasın ki bu bazı kişilere kar kalmayacak. Biz katliamı unutmadığımızı kamuoyuna hatırlatmak için bir araya geldik. Yargı süreci bizi henüz tatmin etmedi ve öyle görünüyor ki tatmin de etmeyecek. Ama biz yargı sürecini bekliyoruz. Biz bu katliamı unutmayacağız ve unutturmayacağız” diye konuştu. 

'ADALET NÖBETİNE BAŞLAYACAĞIZ'

Ardından konuşan İpek ve Yaşar Dedeoğulları’nın yeğeni Harun Rıfatoğlu, “Devletin ve yurttaşların gayesi, amacı adalet olması gerekirken bunu hiçe sayanlar var. Adalet herkese lazım. O yüzden adalet için mücadele edelim. Buradan mahkeme başkanı ve savcılara seslenmek istiyorum, sadece kanıtlar değil olayların hangi şartlar altında geliştiğini de göz önünde tutmanızı istiyorum. En büyük kanun adalettir. Siyasi partilerin savcı ve hakimlerini istemiyoruz, biz devletin hakim ve savcılarını istiyoruz. Biz Dedeoğulları olarak tüm halklar için adalet istiyoruz. 19 Nisan’da adaletin sağlanmaması durumunda Adalet Nöbeti’ne başlayabiliriz” dedi.