Şırnak kent merkezinde bulunan bir sitede 14 Temmuz 2020 tarihinde bir çocuğa cinsel istismarda bulunan ve sonrasında yurttaşlar tarafından yakalanan 1. Jandarma Komando Tugayı’nda görevli uzman çavuş Aslan A. polislere teslim edilmişti. Gözaltına alınan fail Aslan A. emniyet ifadesinin ardından Şırnak Adliyesi’ne getirilerek, 15 Temmuz 2020 tarihinde “çocuğun cinsel istismarı” ve “tehdit” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

OLAY YERİ GÖRÜNTÜLEİRNE YER VERİLDİ

Cinsel istismar faili uzman çavuş Aslan A. hakkında yürütülen soruşturma kapsamında olaydan 6 ay sonra iddianame hazırlandı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, uzman çavuş Aslan A.’nın çocuğun yaşadığı apartmana girdiği, katları dolaştığı esnada çocuğa cinsel istismarda bulunduğu, apartmanda bir süre daha dolaştıktan sonra çıktığı ve otoparkta bulunan aracına bindiği görüntülere de yer verildi.

İddianamede, yurttaşların istismarı mahalle bekçisi M.M.E.’ye anlattıktan sonra M.M.E. ile birlikte 4 tanığın, şüpheliyi otoparkta araç içerisinde gördükleri, Aslan A.’nın, aracın camına vuran M.M.E.’ye silah doğrultarak tehdit ettiği, ardından ise uzman çavuşun olay yerine gelen polisler tarafından alınarak karakola götürüldüğü belirtildi.

İLK DURUŞMA YARIN

Uzman çavuş Aslan A.’nın “cinsel istismar” ve “zimmetli görev silahıyla tehdit” suçlarından 17 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianame, Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Davanın ilk duruşması yarın Şırnak 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.