Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin açılan davanın duruşması, Çağlayan'da bulunan İstanbul 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı. Duruşma öncesi Gezi Dayanışması'nın çağrısıyla adliye önünde açıklama yapıldı. Açıklamaya Elvan’ın ailesi, avukatları, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldı. 

'ADALET TALEBİMİZ ENGELLENDİ'

Taksim Dayanışması'ndan Akif Burak Atlar, Elvan'ın öldürülmesinin üzerine açılan davanın sona yaklaştığını söyledi. Atlar, “Bugüne kadar davanın her aşamasında çelişkili beyanlarla, karşılığı olmayan ifadelerle, karartılan delillerle, tarafsızlığı şüpheli raporlarla dolu duruşmalar birbirini izledi. Tutuklama taleplerimiz reddedildi, adalet talebimiz engellendi. Davanın esas hakkında beyan aşamasına geldiğimiz 17. duruşma öncesinde de tıpkı ilk duruşmada olduğu gibi Berkin için adalet istiyoruz. Katillerin, faillerin korunduğu, gerçeklerin karartılmaya çalışıldığı her davada olduğu gibi, akıl dışı ithamlarla karalanmaya, lekelenmeye çalışılan ancak haklılığı ikinci kez ispat edilen Gezi Direnişi'nin ilk günündeki gibi adalet istiyoruz" dedi. 

‘ISRARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’

Gezi'de yaşamını yitirenler ve aileleri için adalet istediklerini ifade eden Atlar, şöyle devam etti: "Biz Taksim Dayanışması ve Elvan Ailesi olarak, ölüme karşı yaşamı savunmaya inatla ve ısrarla devam edeceğiz. Umuduna, Berkin'in kısacık ömründen bizlere yansıttığı kalacak. Çocuklar bir daha öldürülmesin diye, katillerinin yargılanması için ısrarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. 

‘ASIL KATİLLER YARGILANMALI’

Elvan’ın babası Sami Elvan, Berkin’in sabahın erken saatlerde açık bir şekilde katledildiğini hatırlattı. Acılarının taze olduğunu dile getiren baba Elvan, “Benim çocuğumu 5 Haziran'da ifadeye çağırarak, onu deşifre ettiler. Bundan 15 gün sonra bilinçli öldürdüler. Burada asıl katiller yargılanmalıydı. Umarım adilane bir şekilde karar verilir" şeklinde konuştu. 

Açıklamanın ardından duruşma salonuna geçildi. Duruşma, salona aile, avukat ve sınırlı sayıda gazetecinin alınmasının ardından başladı.(İstanbul/MA)