Adana'nın Yüreğir İlçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde dün akşam ikamet ettikleri evinin önünde oturan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi Mehmet Çelik'e bekçilerce Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolü yapılmak istenildi. Bu duruma tepki gösteren Çelik, bekçilerce copla darp edilip, gözaltına alındı. Kardeşinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Çelik'in ağabeyi de polislerce gözaltına alınıp, 62'şer TL para cezası kesilerek serbest bırakıldı. Darp raporu alan Çelik, İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi'ne başvurarak, kendisini darp edenler hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

'SEN KOMÜNİSTSİN' 

Evinin önünde bekçilerin kendisine kimlik sorduğunu buna karşılık onlara, "Evimin önündeyim, neden kimlik soruyorsunuz. İzin kağıdınız var mı? Çünkü sizin buna yetkiniz yok. Bu hukuksuzluktur diyerek' itiraz ettim ve kimliğimi vermedim. Ben de vermeyeceğimi tekrarladım ve isterseniz polisleri çağırın onlara kimliğimi vereyim" dediğini paylaşan Çelik, bekçilerin kendisine, "Bekçiyiz biz, kimlik vermek zorundasınız" diyerek yere yatırıp cop ve kalaslarla darp edildiğini kaydetti. Çelik, "Bana cop ve kalaslarla vurdular, tekmelediler. Annem evden geldi, kendisini siper ederek beni korumaya çalıştı. Karakolda bekçiler bana, 'Sen komünistsin' dediler" diye belirtti. 

62'şer TL'lik idari para cezası tutanağına imza atmadıkları için keyfi olarak bir saat karakolda bekletildiklerini vurgulayan Çelik, hastaneye gidip darp raporu aldığını, kol ve ayaklarında ezilme, morlukla kızarıklıkların olduğunu, kaburgalarının ve sıktıkları için boğazının ağrıdığını anlattı.(Adana/MA)