AKP ve MHP’nin ortak hazırladığı “çoklu baro” teklifi olarak adlandırılan “Avukatlık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik” öngören teklifin ilk iki maddesi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bunun üzerine baro başkanları, yasa teklifine karşı avukatları Ankara’ya davet etti. Sosyal medya hesaplarında #SavunmaAnkaraya hashtagıyla birlikte çağrı metnini paylaşan onlarca baro başkanı, yasa teklifinin Meclis’te görüşmeleri sürdükçe Ankara’da nöbette olacaklarını belirtti. 

Baro başkanlarının çağrı metni şöyle: “Avukatlık Yasasında değişiklik öngören yasa teklifi 80 Baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu’nda kabul edilmiş ve TBMM Genel Kurulu’na sevk edilerek görüşülmeye başlanmıştır. Biz baro başkanları bu teklife karşı sesimizi ve itirazlarımızı dile getirmek için yasa teklifi Meclis’te görüşüldüğü süre boyunca Ankara’da nöbette olacağız. Siz meslektaşlarımızı da sesimize ses, gücümüze güç katmak üzere, bugünden itibaren görüşmeler teklife ilişkin görüşmelere sona erinceye kadar yanımızda olmaya Ankara’ya davet ediyoruz.”

Sosyal medya hesaplarında da çağrıda bulunan baro başkanlarının paylaşımları şöyle: 

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt: Ankara'dayız, bekliyoruz. Cübbelerinize sımsıkı sarılıp gelin.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balka: Baro Başkanları olarak yasa teklifi Meclis'te görüşüldüğü süre boyunca Ankara’da ‘NÖBETTE’ olacağız. Meslektaşlarımızı da sesimize ses, gücümüze güç katmak üzere, teklife ilişkin görüşmeler sona erinceye kadar yanımızda olmaya Ankara’ya davet ediyoruz.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın: Geç olsun, güç olmasın. Bekliyoruz.

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun: Ankara’dayız! Bekleriz...

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük: #ParalelBaroyaHayır Meslektaşlarımızı Ankara’ya bekliyoruz; ‘Avukatın sesi kesilirse, Yurttaşların nefesi kesilir’ #Bölme 

Amasya Barosu Başkanı Melik Derindere: Tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz...

Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar: Baro Başkanları olarak yasa teklifi mecliste görüşüldüğü süre boyunca Ankara’da ‘NÖBETTE’ olacağız. Meslektaşlarımızı da sesimize ses, gücümüze güç katmak üzere, teklife ilişkin görüşmeler sona erinceye kadar yanımızda olmaya Ankara’ya davet ediyoruz.