Uygulanmayan yasalar, her gün katledilen kadınlar ve yapılan cezai indirimlerle kadınlar bu 8 Mart’a da erkek ve devlet şiddeti altında giriyor. Önceki akşam sosyal medyada yapılan bir paylaşım kadına şiddetin son noktası olurken, fail sosyal medya baskısı ile gözaltına alındı. Aydın’da birkaç gün önce yaşanan kadın cinayeti sanığı ile Samsun’daki failin ise Ülkü Ocakları paylaşımları dikkat çekiyor.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medyada bir kullanıcı, şiddet gören kadının ablası olduğunu belirterek, Samsun’da Canik Belediyesi’nin bahçesinde yaşanan ve bir kadını döven şahsı ifşa etti. Görüntülerde, çevredekilerin evlerinin penceresinden bağırmasına, küçük kızının da anne diyerek ağlamasına aldırmayan saldırganın, yerde yatan kadına art arda tekmeler savurduğu, başını da yere çarptığı görüldü.

İKTİDAR HEP AYNI!

Kadınların bütün çağrı ve eylemlerine rağmen şimdiye kadar gerekli önlemleri almayan AKP iktidarı ise yine paylaşım ve tepkilerden sonra harekete geçti. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de “Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak” dedi.

Samsun Valiliği de şiddet olayıyla ilgili açıklamasında, “06 Mart 2021 Cumartesi günü akşam saatlerinde ilimizde meydana gelen kadına yönelik şiddet olayıyla ilgili olarak saat 21.00 sıralarında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde İ.Z. isimli şahıs, eski eşi E.M.’yi darp etmiş ve ihbar üzerine olay yerine giden kolluk kuvvetlerimiz tarafından İ.Z. gözaltına alınmış olup soruşturma devam etmektedir” denildi.

PİŞKİN SAVUNMA!

3 yıl önce boşandığı eski eşi E.M.’ye sokak ortasında saldırıp, 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde tekme tokat döven İbrahim Zarap ise mahalleli tarafından yakalandıktan sonra polise teslim edildi. Adliyeye sevk edilen Zarap, bütün kadın cinayetleri ve şiddetinde tanıdık olan bir savunma yaptı.

Saldırgan, polisteki ifadesinde “Kızımı teslim ederken bana, ‘Sana bir daha kızı göstermeyeceğim’ gibi şeyler söyledi. Bir anda gözüm döndü ve sinir krizi geçirmişim. O yüzden böyle yaptım. Olaydan sonra çevredekiler beni darp etti. Eğer kimlikleri tespit edilebilirse hepsinden şikâyetçi olacağım” dedi. ‘Defalarca şikâyetçi olduk’ Yaşananların ardından şiddet gören kadının kardeşi, sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı. Defalarca kez failden şikâyetçi olduklarını, fakat fail erkek hakkında bir işlem yapılmadığını ifade etti. Kadının kardeşi, “Evet bu kez çok yakınımızda bu videodaki kişi benim ablam. O çığlık atan küçücük çocuk benim yeğenim. Ne olur yardım edin. İlk defa değil yüzlerce kez şikâyetçi olduk hiç ceza almadı. Videoda sokak ortasında küçücük bi çocuğun önünde öldüresiye dövülen kişi benim ABLAM” dedi.

MHP ROZETİ TAKIYOR

Olaydan sonra özel bir hastaneye kaldırılan kadının ise tedavisinin ardından taburcu edildiği, durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan Zarap’ın sosyal medya paylaşımları ise dikkat çekici. Bayraklı fotoğrafları olan Zarap, MHP binası olduğu anlaşılan bir karede ise parti rozeti takarken görülüyor. Zarap çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BİR ZARAP DA AYDIN'DAN!

Samsun’da İbrahim Zarap’ın uyguladığı şiddet ve paylaşımları akıllara birkaç gün önce Aydın’da yaşanan kadın cinayetini getirdi. Aydın’da yalnız yaşayan 92 yaşındaki Hanım Pınarlı komşusu olan Aytu Çetin tarafından tecavüze uğrayarak katledilmiş, katilin emniyete götürülürken ellerindeki üç hilal dövmesi dikkat çekmişti.

Pınarlı’nın evinin kapısını önceki gün açık halde bulan komşuları, içeri girdiklerinde eşyaların dağınık olduğunu gördü. Odaları kontrol ettiklerinde ise yaşlı kadını yerde yatar halde buldu.

İhbar üzerine eve gelen sağlık ve polis ekipleri, Pınarlı’nın boğularak öldürüldüğünü belirledi. Yapılan aramada ise evdeki ziynet eşyalarının çalındığı ortaya çıktı. Güvenlik kamera kayıtları ile MOBESE görüntülerini inceleyen polis ekipleri, şüphelinin çok sayıda hırsızlık kaydı bulunan Aytu Çetin olduğunu belirlendi. Şüpheli, Nazilli ilçesindeki bir otelde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli Aytu Çetin’in yaşlı kadına tecavüz ettiği ortaya çıkarken ilk ifadesinde yaşananları hatırlamadığını iddia etti. Çetin ilk ifadesinde, “Eve girdiğimde kendisini tutup itekledim. Yere düşünce de kaçıp gittim” diyerek, alkollü olduğu için evde yaşanılanları hatırlamadığını iddia ederken, sevk edildiği adliyede “kasten adam öldürmek” suçundan tutuklandı.