Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, Ramazan Bayramı dolayısıyla partilerinin 24 ve 25’inci dönem milletvekillerinden İbrahim Ayhan ile Kürt siyasetçi Feridun Yazar’ın mezarlarını ziyaret etti. Ziyaretlere, HDP Urfa milletvekilleri Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü de katıldı. 

Sürücü'nün de aralarında bulunduğu bir gurup HDP'li, 20 Eylül 2018 tarihinde Federe Kürdistan Bölgesi'nin Hewlêr kentinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İbrahim Ayhan’ın Siverek'teki aile evini ziyaret etti. Partililer, Ayhan’ın annesi Zekiye Ayhan ile birlikte daha sonra ilçe mezarlığına geçti. Ayhan’ın mezarına karanfiller bırakıldı.  

'YAZAR'IN YOLUNDAYIZ'

HDP'li Öcalan’ın yer aldığı başka bir gurup ise, Karaköprü ilçesine bağlı Ördek Köyü'ndeki Feridun Yazar’ın mezarını ziyaret etti. Ziyarette kısa bir konuşma yapan Öcalan, bu topraklarda çok fazla bedel ödendiğini, çok acılar yaşandığını ve mezarlıklara dönük saldırıların halen devam ettiğini belirtti. Öcalan, “Büyük bir düşmanlık yürütüldü, yürütülüyor. Feridun Yazar’da bu acıları çekmiş biridir. Bizim yapacağımız şey onların yolunda giderek, düşüncelerini daha da büyütmek. Onun için bir kez daha onların yolunda olduğumuzu söylüyoruz” dedi.(Urfa/MA)