Dersim’de 5 Ocak’ta şüpheli bir şekilde kayıp olan ve kendisinden o günden bu yana da haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi 314 gündür Gülistan'ın bulunması için mücadele ediyor.  Yetkililer Doku’nun Dinar Köprüsü’nden atlayıp intihar ettiğini iddia ediyor. İntihar iddiaları nedeniyle Uzunçayır Baraj Gölü içinde ve Sarı Saltuk Viyadüğü bölgesinde su altında arama çalışmaları devam ediyor. Oysa bilirkişi raporu, Doku’nun intihar etmediğini kanıtlamıştı. Ailesi de intihar iddialarına inanmasa da sık sık Dinar Köprüsü’ne giderek Gülistan Doku’dan gelebilecek bir haber bekliyor.

'MUNZUR GÜLİSTAN'I YUTTUMU?'

Abla Aygül Doku, bugüne kadar Gülistan’dan en ufak bir ize ulaşılmadığını dile getirerek, “Bakın yağmurlar yağmaya, rüzgar yeniden esmeye başladı. Kar, kış geldi. 5 Ocak yeniden gelmek üzere. Ama en ufak bir iz yok. Gülistan’dan sonra düşen 6 kişinin naaşı çıkarıldı bu sudan. Bu Munzur suyu Gülistan’ı yuttu mu? Neden hala Gülistan’ın bedeni bulunmuş değil? Biz 309 gündür köprünün başında çaresizce bekliyoruz” dedi.

'İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMADIM'

Dersim eski Valisi Tuncay Soner’in “Sizin kızınız Munzur’da. Kızınız intihar etti. Bize güvenin, size kızınızın bedenini vereceğim” sözlerini hatırlatan Aygül Doku, şunları söyledi: “Ben kardeşimin hiçbir zaman intihar ettiğine inanmadım. Ancak Vali Tuncay bunları söylüyorsa, bildiği bir şey vardır deyip ona inandım. Vali Tuncay’a soruyorum Gülistan’ın bedeni nerede? Kendisi bugün Ordu’da görev yapıyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Özdemir Aktaş da yanımıza geliyordu. İlgilendiklerini söylüyordu. Yakında o da Ankara’ya taşınacak. Herkes yavaş yavaş buradan taşınıyor. Herkes bir yerlere gittiği zaman Gülistan Doku’nun ailesi kızını unutacak mı? Bu muhataplardan bir cevap bekliyoruz. Biz baştan beri Gülistan’ın suda olduğuna inanmadık.”

'GÜLİSTAN'A NE OLDUĞU ORTADA'

Kimsenin olay gecesinden söz etmediğine dikkat çeken abla Doku “15 yıl cinayet masasında çalışan bir polis memuru neden apar topar buradan kaçmaya çalışır? Neden üvey oğlu olmasına rağmen yalan ifade veriyor? Böyle bir kentte genç bir kadından en ufak biz iz olmaması utanç verici. Gülistan Doku bugün adaletin, hukukun ağlayan vicdanıdır. Adalet ve hukuk bu ülkede olmasa hiçbir şey olmaz. Gülistan Doku bulunmadığı zaman adalet ve hukuka ben nasıl inanacağım? Gülistan Doku’yu bulmak bu kentin valisi, savcısı, emniyet müdürünün görevidir. Kız kardeşimin bana verilmesini istiyorum. 314 gündür bizi bu köprüye kilitleyenlerin, adalet önünde hesap vermesini istiyorum” ifadelerini kullandı.