Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır’dan oluşan heyetin, “Faşizme karşı örgütleniyoruz” şiarıyla 8 gündür gerçekleştirdiği temaslar, Adana'da polis ablukası altında yapılan basın açıklamasıyla sonlandırıldı.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı'nda yapılan etkinlik öncesi polis kavşağı ablukaya aldı. Heyet öncesi alanda Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri, Adana il eşbaşkanları ve yöneticileri ile çok sayıda bir araya geldi. Kitlenin etrafını saran polisler, etkinliğe izin vermeyeceklerini belirterek, kitlenin dağılmasını istedi. Dağılmayan kitle ile polisler arasında arbede çıktı. Arbedede aralarında HDP'li Öcalan'ın da olduğu çok sayıda kişi darp edildi. Darp edilenler arasında bulunan HDP Adana İl Yöneticisi Mustafa Barlas, hastaneye kaldırılırken, durumunun iyi olduğu öğrenildi.

'BU GÖRÜNTÜ FAŞİZMİN FOTOĞRAFIDIR'

Polis amirinin; "Öcalan lehine slogan atarsanız müdahale ederim" demesi dikkat çekti. Alana gelen heyet ile kitle arasında polis bariyer oluştururken; kitlenin direnişi üzerine bariyer kaldırıldı. Heyet polis ablukası altında halka seslendi. İlk olarak konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, polisin tutum ve müdahalesine tepki gösterdi.5 Nisan'dan bu yana Çukurova'da olup, halka bir araya geldiklerini dile getiren Öztürk, "Amacımız bugün buradaki fotoğrafla ortaya çıkmıştır. Faşizm karşısında kendimizi örgütlememizi lazım. Bu burada kendini gösterdi. Faşizm ne kadar korktuğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu onların korkuttuğunu gösteriyor. Ne kadarda korkuyorsa da bunu iyi bilsinler ki gidişleri yakındır" dedi.

'BU ZİHNİYET GİDİCİ'

"Faşist zihniyetin" kendisini daha da güçlendirip, iktidarını devam ettirmek için tüm halkları hiçe saydığını kaydeden Öztürk, tüm Türkiye halklarına seslenerek, "Bu iktidar Türkiye'nin ve Türkiye halklarının geleceğini karartıyor. Bu karanlık geleceği aydınlığa çevirmenin yolu, bu faşist karşı durup, ona karşı bir sözümüz olması gerek" ifadelerini kullandı.

'KENDİ ÇÖKTÜRME PLANINI HAZIRLIYOR'

"Tam da faşizmin bu fotoğrafına karşı mücadele etmek için bu fotoğrafın Türkiye'nin fotoğrafı olmaması için bir haftadan fazladır, Çukurova'dayız" diyen DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz, "Türkiye'nin geleceği demokrasinin inşasından geçer. Buradaki bu faşizm görüntüsü Türkiye'nin geleceği için kötüdür. Onun için bizde diyoruz, Kürt halkı yıllardır mücadele veriyor, bundan sonra da mücadele verecek. Asla sizin bu fotoğrafımızdan, bu yönelimlerinizden, çöktürme planı olarak önümüze koyduğunuz Kürt halkının kurumlarını, siyasetçilerini, belediyelerini, çöktürmeye çalıştığınız ama bu çöktürme planı bugün bu fotoğrafta da göstermiştir ki aslında bu iktidarın kendi çöktürme planını hazırladığını görüyoruz" dedi.

'KÜRTLER HER ŞARTTA MÜCADELE EDİYOR'

Mücadeleyi yükseltme vurgusu yapan Aydeniz, "Bu biz mücadele ettikçe bu faşist ittifak kaybedecektir. Biz mücadele ettikçe Türkiye demokratikleşecektir. Biz mücadele ettikçe bugün toplum üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit yok olacaktır" diye konuştu. Kürtler hesaba katılmadan kimse Türkiye'de siyaset yürütemeyeceğini belirten Aydeniz, Kürtlerin her şart mücadele ettiğini söyleyerek, demokratik ittifakın önemine değindi.

Etkinlik "Faşizme karşı omuz omuza" ile "Direne direne kazanacağız" sloganları, alkış ve zılgıtlarla noktalandı.