Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ve diğer sanıkların yargılandığı davanın 9’uncu duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Tutuklu sanık Cemal Metin Avcı’nın bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, tutuksuz sanıklar kardeşi Mertcan Avcı, eski eşi Eda K., babası Selim Avcı, iş ortağı Şükrü Gökhan O. ile taraf avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Avcı'nın annesi Ayten Avcı ise duruşmaya katılmadı.

ATK RAPORU 

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, Adli Tıp Kurumu (ATK) Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu’ndan gelen rapor okundu. Raporda, "Mevcut verilerle kişinin hayatta iken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oy birliği ile ek mütalaa olunur" ifadeleri yer aldı. Raporda, şöyle denildi: "Cesedin otopsisinde, iç muayenede saçlı deri altında perietooksipitai bölgede hematom görüldüğü, bu hematomlu alandan bir kutuya 5 ml kan örneği alındığı, epidural alanda sol frontoparictal bölgede sınırları düzensiz kahverengi, çamur kıvamında ısı hematomu görülerek örneklendiği, Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi Toksikoloji Şubesinin 17/11/2021 tarihli, 02/21-119606/18372 sayılı ek raporuna göre, epidural alandan alınan hematom (ısı hematomu) analize uygun olmadığından (çamur kıvamında olduğundan) analiz yapılamadığı, saçlı deri altında hematomlu alandan alınan kanda 614.9 COHb (karboksikemoglobin) tespit edildi. Adli tıbbi bilgiler kapsamında yeniden değerlendirildiğinde, cesedin otopsisi sırasında saçlı deri altı hematomundan alındığı bildirilen kanda saptanan karboksihemoglobin düzeyinin postmortem dönemde yangın ortamındaki dumandan bir miktar etkilenebileceği, ancak bunun ihmal edilebilir düzeyde olacağı, sonucu değiştirecek düzeyde etkilenme olmasının tıbben beklenmediği ve bu nedenle kandaki karboksihemoglobin düzeyini yansıtacağı hususu dikkate alındığında, Üst Kurulumuzun 20/05/2021 tarih, 69 sayılı kararına eklenecek husus bulunmadığı, dolayısı ile mevcut verilerle kişinin hayatta iken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oy birliği ile ek mütalaa olunur."

Raporun okunmasının ardından söz alan Gültekin’in aile avukatı Rezan Epözdemir, “Pınar Gültekin diri diri yakılmış. Yani canavarca hisle öldürme var” dedi.

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Daha sonra sanık Avcı'nın avukatları, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu'nca gönderilen raporu incelemek için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti, talebi kabul etti ve duruşmaya saat 17.00’a kadar ara verdi.

KADINLARDAN AÇIKLAMA

Öte yandan duruşma öncesi kadınlar, adliye önünde açıklama gerçekleştirdi.  Pınar Gültekin'in fotoğraflarının taşındığı açıklamada, kadın katliamları protesto edilerek, faillerin en ağır şekilde cezalandırılması talep edildi.