Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs aşısını yaptırdıktan sonra "Başta siyasi liderler olmak üzere tüm milletvekillerimiz bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onlar da bu aşıyı teşvik ederlerse çok isabetli olacağına inanıyorum" çağrısında bulundu.

Erdoğan, bu akşam Ankara Şehir Hastanesi’ne giderek koronavirüs aşısını yaptırdı.

Hastane çıkışı basın açıklaması yapan Erdoğan, “Bakanımız, ilk aşıyı ben yaptırdığım’ dedi ve dün ilk aşıyı Bilim Kurulu üyelerimizle birlikte yaptırdı. Ben de ‘aşıyı yaptıracağım’ demiştim. Bu akşam Merkez Karar'daki milletvekili arkadaşlarımla aşılarımızı yaptırdık, yaptırıyoruz” dedi.

Türkiye genelinde bugün 256 bin kişinin aşılandığını belirten Erdoğan, “Benim özellikle bir istirhamım var. Başta siyasi liderler olmak üzere tüm milletvekillerimiz bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onlar da bu aşıyı teşvik ederlerse çok isabetli olacağına inanıyorum” diyerek çağrıda bulundu.

Erdoğan, Çin'den 30 milyona yakın dozun daha geleceğini vurgulayarak, “Böylece süratle bunu sürdürmek istiyoruz. Nerelerde bu kampanyayı sürdüreceğimizi de Sağlık Bakanlığı’mız belirlemiş durumda. Bu süreç dün itibariyle başladı. Yoğun bir şekilde de devam ediyor, edecek” dedi.

Erdoğan, “Sağlık çalışanlarına ortaya koydukları performans sebebiyle de şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu süreç içerisinde ortaya konan bu gayretin ne bizler ne de rabbimin nezdinde karşılıksız kalmayacaktır” dedi.

Virüs nedeniyle yaşamını yitirenleri anan Erdoğan, hastanede tedavileri süren hastalara da şifa diledi.

Erdoğan'ın aşı yaptırmasına ilişkin 3 kare fotoğraf daha sonra sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.