Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kapısı önünde dün akşam saatlerinde 3 Kürt gence saldıran 30 kişilik ülkücü gruptan bıçaklı olan 2 kişi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Daha önce Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde satır ve palalarla öğrencilere saldıran ve hakkında davalar açılan İsa Kök ve Fatih Temel’in savcılık talimatıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi. Saldıran 30 kişilik grup içinde başka gözaltının olup olmadığı ise öğrenilemedi.

HASTANEDEN KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Saldırıda bıçaklanan K.Y, hastanede yarasına dikiş atıldıktan sonra Cebeci Şehit Birol Özteki Polis Merkezi Amirliği’ne getirilerek ifadesi alındı. İfadenin ardından saldırıya uğrayan arkadaşları M.U. ve D.U. ile birlikte karakoldan ayrıldı.

PAYLAŞILAN FOTOĞRAF OLAY YERİNDEN

K.Y’yi bıçaklayan İsa Kök’ün saldırıdan kısa bir süre önce sanal medya hesabından paylaştığı arabada çekilen ve “Akşam gezintisi değil” notunu düştüğü fotoğrafın saldırıyı gerçekleştirdikleri yere ait olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan bıçaklı saldırıyı yapan İsa Kök ve Fatih Temel’in bir telefonla 30 kişilik ülkücü grubu topladığı belirtildi.(Ankara/MA)