Barınamıyoruz Hareketi tarafından Ulus Meydanı’nda gerçekleşecek eyleme katılmak için İzmir ve İstanbul’dan otobüslerle yola çıkan gençler, Ankara girişinde polisler tarafından durduruldu. Ankara girişinde yüzlerce polis tarafından önleri kesilen gençlerin, kent merkezine girişine izin verilmiyor. Duruma tepki gösteren gençler, açıklama yapmanın Anayasal hakları olduğunu söyledi.

Ankara’ya girme hakları ve seyahat özgürlükleri olduğunu dile getiren gençlere polis, “Otobüslerinize biniyorsunuz ve geri gidiyorsunuz” dedi.

‘GENÇLERE YOLU AÇ’

Gençler ise “Bizim geri dönüşümüz yok, yol açılana kadar burada bekleyeceğiz” diye yanıt verdi. Gençler, “Milyonların barınma sorunu çözmeyenler bizim Ankara’ya girişimizi engelliyor” diyerek, tepkilerini sürdürdü. Gençler polisleri alkışlarla ve “Gençlere yolu aç” sloganlarıyla protesto etti.

30 GÖZALTI

Öğrencilerin geri dönmeyi kabul etmemesi üzerine polisler gençlere müdahale ederek, 30’dan fazla kişiyi, darp ederek gözaltına aldı. Polis, gözaltılara “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek” gerekçesini gösterdi.  

POLİS MÜDAHALESİ

Bir grup öğrenci de polis engelini protesto etmek için Yüksel Caddesi'nde bir araya geldi. Öğrencilere saldıran polis, çok sayıda öğrenciyi  darp ederek gözaltına aldı.(Ankara/MA)