Katıldığı bir televizyon kanalında AKP’yi eleştiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, gözaltına alındı. İşyerinde ters kelepçelenerek gözaltına alınan Yümlü, yaşanılanlarla ilgili sosyal medya hesabından şunları aktardı: “Bir önceki akşam yaptığım programdan sonra hükümet polislerini üstüme saldı. Sonunda ölüm olduğunu bilsem de hakkımı arayacağım.”

İFADESİ ALINMADI 

Hakkında “maske takmaması ve temaslı olması” gerekçesiyle işlem yapılacağını belirten polislerin daha sonra kendisini gözaltına almak istediğini kaydeden Yümlü, uygulamanın yanlış, hukuka ve yasalara aykırı olduğunu belirttiğini ifade etti. Bunun üzerine polislerin zor kullanıp kendisini gözaltına aldıklarını vurgulayan Yümlü, polis merkezinde ifadesi dahi alınmadan serbest bırakıldığını belirtti.

Yümlü, işyerine gelen polislerle yaşanılanları şöyle anlattı: “Polisler, beni Emniyet’e götüreceklerini söyledi. ‘Siz geçin ben gelirim’ dedim. Müşteri gönderip gidecektim. Ben içeriye geldim, arkadaşları aşağıdan çağırıyorum, beni kaçacak falan zannettiler herhalde, nereye kaçacaksam? Burada ne yaşandı, o anı hatırlamıyorum bile. Kelepçeyi taktılar ve ben katilmişim gibi herkesin gözünün önünde arabaa götürdüler, hatta ‘arkaya bineceksin’ dedi. Bu ülkede katillere, tecavüzcülere kelepçe vurulmadı.”

Ters kelepçeli halde polis aracının arkasında bulunan kafesli bölüme konularak karakola götürüldüğünü belirten Yümlü, polisler hakkında şikayetçi olacağını aktardı.

PROGRAMDA NELER SÖYLEMİŞTİ

Siyasete AKP’de başladığını aktaran Yümlü, programda şunları söyledi: “Bir vatandas¸ olarak huzurlu, ekonomisi iyi, işsizlik sorunu, kadın cinayetleri olmayan, adaletli bir ülkede yaşamak isterim. Ama maalesef 15 Temmuz’dan sonra herkeste bir korku algısı yaratıldı. 'Konuşursan seni içeri atarım, konuşursan sana ceza keserim korkusu' oluştu. Biz niçin korkuyoruz hükümetten? Yanlışları söylemekten niye korkuyoruz? Herkesin yanlışı olabilir. Yanlışı söylemediğimiz zaman devam ediyorlar. Muhalefet niye vardır? İktidarın yanlışlarını göstermek için vardır. Şu anki durumda herkes tek partili olmak zorunda. Onun dışında da konuşamazsın, yargılayamazsın. Rızkı veren Allah’tır. Hiçbir siyasi partinin başkanı rızık vermez. Bu kadar korku niye kardeşim?” (Ordu/MA)