Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran ve HDP bünyesinde olan Patnos Belediye Eşbaşkanı Müşerref Geçer ile beraberindeki HDP Kadın Meclisi üyeleri, kentte yaşamını yitiren kadınların ailelerini ziyaret etti. Kadınlar ilk olarak, Patnos'a bağlı Gamêşvan (Değirmen Düzü) köyünde 7 Ekim tarihinde babası tarafından katledilen Kezban Kaya'nın eşinin ailesini, ardından da Qetka Jorî (Yukarı Göçmez) köyüne giderek 19 Mayıs tarihinde Ağrı'nın Tutak ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Pakize Öztaş'ın ailesini de ziyaret etti.

Ailelerle bir araya gelindi

Değirmen Düzü köyünde babası tarafından katledilen Kezban Kaya’nın eşinin ailesiyle bir araya gelindiği belirtilirken, burada failin mahkeme süreci hakkında konuşularak Kezban’ın çocuklarına sahip çıkılması gerektiği kaydedildi. Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Aşağı Kara Halit (Qerexalta Jêrê) köyünde yaşayan 2 çocuk annesi ve 23 yaşındaki Pakize Öztaş'ın ailesiyle Yukarı Göçmez köyünde yaşayan ailesinin ziyaretinde ise, Pakize’nin annesi “Kızım evlendirildiğinde henüz çocuk yaştaydı. Ve eşinin ailesiyle sürekli problemler yaşıyordu” dedi.

Taşdemir’de Ağrı’nın ilçelerinde son 2 ayda 5 kadının katledildiğini hatırlatarak artık bunun önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.Taşdemir ayrıca katledilen kadınlar için Meclis’e araştırılması için önerge sunduğunu ve bu önergenin reddedildiğini de aileye söyledi. Ayşe Acar Başaran ise artık çocuk yaşta evliliklere karşı durulması gerektiğini söyledi.

Ziyaretlerin ardından heyet, Patnos Belediyesi’ne geçti.