Ağrı’da 17 Temmuz’da N.Ş. adlı fail 10 yaşındaki bir çocuğu istismara maruz bırakmış ve olayın duyulması ardından fail tutuklanmıştı. Geçen günlerde aile seslerini kamuoyuna duyurabilmek adına çocuklarının görüntülerini sosyal medyada paylaşmış ve dayanışma beklediklerini belirtmişti. Bunun üzerine Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları Hande Gündoğdu ve Ayten Marmara dosyayı üstelendi.

AİLE İÇİN KORUMA TALEBİ

Bugün kente gelen avukatlar incelemelerde bulundu. Aile ile yapılan görüşmelerin ardından görüştüğümüz avukat Hande Gündoğdu, dosyaya mağdur çocuğun korunması amacıyla gizlilik kararı konulduğunu belirtti. Verilen gizlilik kararına mağdur ailesi tarafından itiraz edildiğini ifade eden Gündoğdu, görgü tanıkları ile çocuğun ifadesini incelediklerini ve ortada bir istismar suçunun olduğu kanaatine vardıklarını belirtti. Aile’nin, şüpheli ve yakınları tarafından hem hukuki, hem psikolojik, hem de fiziki bir baskı altına alınmaya çalışıldığına dikkat çeken Gündoğdu, aile için koruma tedbiri de talep ettiklerini ifade etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Olay üzerinden bir aya yakın bir süre geçtikten sonra özel harekat polislerinin ve bir ambulansın eve gelerek çocuğu fiziki ve psikolojik muayeneye götürmek istediğini belirten Gündoğdu, böyle bir emrin savcı tarafından verilmediğini ifade ederek, ayrıca böyle bir duruma gerekçe yapılacak bir dava dosyasının olmadığını söyledi. Gündoğdu, “Biz yarın zaten bu duruma gerekçe yapılacak hukuki dayanağın tespiti, ilgililerin tespiti, dayanağın tespiti ve ortada varsa bir ihmal kişilerin cezalandırması için suç duyurusunda bulunacağız” dedi.